StoryEditorOCM
KalelargaNAKON PRIVOĐENJA

Odvjetništvo za trojicu napadača na 14-godišnjaka traži istražni zatvor. U kaznenoj prijavi nema dokaza da je maloljetnik napadnut bokserom!

Piše Ivica Nevešćanin
24. travnja 2021. - 14:17

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u subotu je ispitalo jednog mlađeg punoljetnika u dobi od 19 godina i dvojicu maloljetnika od 17 i 15 godina osumnjičenih za brutalni napada na 14-godišnjaka te su za svu trojicu zatražili istražni zatvor zbog posebnih okolnosti kaznenog djela, odnosno mogućnosti ponavljanje djela i utjecaja na svjedoke. Odluku o njihovom mogućem zadržavanju u pritvoru donijet će sutkinja istrage Iva Lovrin.

- Jedan mlađi punoljetnik i dvoje maloljetnika ispitni su na okolnosti kaznene prijave koju je protiv njih donijela policija. S obzirom na karakter djela koja im se stavljaju na teret, a to su nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju za dvojicu maloljetnika te nasilničko ponašanje za starijeg punoljetnika, tražili smo zadržavanje u pritvoru do završetka istrage i podnošenja optužnice. S obzirom na to da je riječ o maloljetnim osobama među osumnjičenima i žrtvi, cijeli postupak je tajan i više od ovoga ne mogu vam reći - kazao nam je u subotu općinski državni odvjetnik u Zadru Ivica Škara.

Prema neslužbenim informacijama, bokser kojeg su svjedoci spominjali kod napadača ne spominje se u kaznenoj prijavi, a navodni ni ozljede koje je 14-godišnjak zadobio ukazuju da nisu nastale od takvog hladnog oružja.

Policija također, kako doznajemo, provodi dalju istragu oko utvrđivanja odgovornosti četvrtog maloljetnika koji je sudjelovao u napadima i maltretiranju teško ozlijeđenog 14-godišnjaka.

06. srpanj 2024 00:41