StoryEditorOCM
KalelargaDVIJE GODINE NAKON VELIKE POPLAVE

Odvodnja otklonila sve štete na pročišćivaču Centar

Piše Zadarski.hr
15. listopada 2019. - 11:25
odvodnja_1571123905

Zadarska Odvodnja ovih je dana dovršila poslove na sanaciji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Centar kod Gradskog groblja. Kako je izvijestio direktor Grgo Peronja, uslijed poplavnog događaja 11. rujna 2017. godine, ustanovljena su brojna oštećenja uređaja, a između ostalog i na mostu naknadnih taložnika.

Kao posljednja sanacija dugoročnih šteta i cjenovno najveća, bila je zamjena mosta na naknadnim taložnicama, odnosno: izrada izvedbenog projekta, izrada, dobava i ugradnja kompletnog longitudinalnog mostnog zgrtača naknadnih taložnika na UPOV-u Centar do stupnja puštanja u pogon, duljine 19,4 m i širine pojedinog zgrtača 6 metara (3 zgrtača). Za robu i radove gore navedene zamjene mosta na naknadim taložnicama osigurana su sredstva od 1.845.748,00 kn bez PDV-a.

- Ovim poslom dovršena je sanacija svih šteta nastalih poplavom 11. rujna 2019. godine. Novi most sa zgrtačem omogućit će bolju kontrolu i funkcionalnost tehnološkog procesa UPOV-a Centar u Zadru. Dovršenjem sanacije stvoreni su preduvjeti za planiranu dogradnju, za koju se natječaj namjerava objaviti u studenom ove godine, izvijestio je Peronja, zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i Hrvatskim vodama na pomoći u realizaciji sanacije.

 

 

 

19. travanj 2024 06:50