StoryEditor
KalelargaPRIVEDEN NA SUD

Oglušio se na policijske signale, nije imao valjanu vozačku, a kod njega je pronađena i marihuana, na kraju je odbio i testiranje na droge

Piše PU zadarska
8. lipnja 2021. - 15:15
Niksa Stipanicev/Cropix

Policijski službenici Policijske postaje Pag kazneno su prijavili 21-godišnjeg hrvatskog državljanina nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave te je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru zbog počinjenih više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U nedjelju su u 18 sati policijski službenici tijekom redovnog nadzora u prometu u Pagu uočili skuter Aprilia gospićkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak,  za koji skuter je utvrđeno da se na njemu nalaze nepripadajuće registarske oznake. Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici pokušali su ga zaustaviti, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju u zabranjenom smjeru, nakon čega i šetnicom gdje su ga policijski službenici zaustavili.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droge u organizmu, dok je kod njega pronađeno oko 0,41 gram marihuane.

Zbog počinjenih prekršaja (ne postupanje po naredbama policijskih službenika, vožnja u suprotnom smjeru, odbijanje testa na droge, vožnja bez upisane valjane kategorije u vozačku dozvolu, istek važenja prometne dozvole ) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, vozač je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, Stalne službe u Pagu.

Također, provedenim kriminalistički istraživanjem utvrđeno je da je prethodno na skuter postavio nepripadajuće registarske oznake s namjerom daljnjeg protupropisnog upravljanja neregistriranim vozilom u prometu.

item - id = 1104342
related id = 0 -> 1128955
related id = 1 -> 1128552
25. rujan 2021 04:22