StoryEditorOCM
KalelargaDIGLI I HELIKOPTER

Okončana drama na Pagu: muškarac pao sa stijene i smrtno stradao, ženu spasili HGSS-ovci. Otkrili detalje akcije...

Piše I. N.
20. rujna 2024. - 16:53

NOVO

Ženska osoba sigurno je spuštena sa stijene Stogaj kraj plaže Beritnica na otoku Pagu. Žena, strana državljanka, nema nikakvih ozljeda, a nakon što smo je spustili dat će izjavu policiji o okolnostima tragične nesreće u kojoj je smrtno stradao njezin penjački partner, također strani državljanin - kazao nam je Dario Cindrić, pročelnik Stanice Gospić HGSS-a.

U akciji spašavanja na plaži Beritnica na otoku Pagu sudjelovale su ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja iz Gospića, Zadra i Splita. Iz Gospića i Zadra sudjelovalo je ukupno 17 spašavatelja, dok je splitska HGSS-ova splitska ekipa sudjelovala s helikopterom MORH-a.

- Radilo se o jedinstvenoj akciji spašavanja, iz svih smjerova, Gospićani su mjestu nesreće pristupili morem, pomoću jet skyja i kopnom, Zadrani kopnom, te Splićani kopnom i u MORH-ovu helikopteru. Cilj nam je bio što prije doći na teško pristupačan teren kako bismo pomogli unesrećenom muškarcu, ali njemu, na žalost, nije bilo spasa - potvrdio nam je pročelnik Cindrić.

----------------------------------------------------

Hrvatska gorska služba spašavanja na svojim je stranicama objavila fotografije s akcije spašavanja na otoku Pagu.

image

Spašavanje na Pagu

Hgss/Slobodna Dalmacija
image

Spašavanje na Pagu

Hgss/Slobodna Dalmacija

"Danas oko 14:30 sati, HGSS je zaprimio dojavu o teškoj nesreći na području Metajne, na otoku Pagu. Nažalost, jedna osoba je smrtno stradala uslijed pada sa stijene, dok je druga osoba spašena i nije ozlijeđena. Zemaljske ekipe HGSS-a iz Zadra i Gospića intervenirale su na terenu i uspješno izvukle unesrećenu osobu iz stijene. Na terenu je bio i helikopter HRZ-a s ekipom letača spašavatelja. Penjački par penjao se na stijenu Stogaj, gdje je došlo do nesreće. Radi se o stranim državljanima" stoji u objavi.

Kako doznajemo, riječ je o ženskoj osobi.

---------------------------------------------------------

Jedna osoba je smrtno stradala, a druga je u životnoj ugrozi na plaži Beritnica nedaleko mjesta Metajna na sjeveroistočnom dijelu otoka Paga.

Poginula osoba se penjala po liticama te je u jednom trenutku pala, dok je druga ostala zarobljena na kamenoj stijeni iznad mora. 

Na terenu su pripadnici policije, hitne pomoći, HGSS-a i vatrogasci koji pokušavaju pomoći osobi na stijeni.

- Vijest o nesreći policija je zaprimila u 13,32 sata. U tijeku je spašavanje osobe na stijeni, potvrdila nam je glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević koja još uvijek nije imala informacije tko su osobe koje su se našle u pogibelji. 

20. rujan 2024 18:33