StoryEditorOCM
KalelargaZAJEDNIČKI DOGOVOR

Opća bolnica dobila transportni respirator vrijedan gotovo 150 tisuća kuna: "Pospješit ćemo prijevoz najtežih bolesnika!"

Piše Iva Ivanac
15. prosinca 2021. - 13:14
Na fotografiji: predaja donacije, dr. Edi Karuc, direktorica Supernove Iva Fisher i ravnatelj bolnice dr. Željko ČulinaLuka Gerlanc/Cropix

Tvrtka Supernova Zadar je u srijedu Općoj bolnici Zadar uručila vrijedan medicinski uređaj. Riječ je o transportnom respiratoru vrijednom 148.739,00 kuna koji će itekako olakšati transport pacijenata. 

Ravnatelj Opće bolnice, dr. Željko Čulina, zahvalio se u ime svih djelatnika i u svoje osobno ime tvrtki na donaciji koja svake godina u blagdansko vrijeme dariva zadarsku bolnicu. 

- Zajedničkim dogovorom došli smo do zaključka što nam je u ovom trenu najpotrebnije. Ovom donacijom transportnog respiratora za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu pospješit ćemo liječenje teških bolesnika koje treba transportirati prema drugim ustanovama, istaknuo je ravnatelj Čulina. 

- Zadovoljni smo što možemo pomoći zadarskoj bolnici i uvijek komuniciramo o njihovim potrebama: Tako smo i sada napravili te zajedno došli do zaključka da je u vrijeme pandemije zapravo najpotrebniji transportni respirator. Nadamo se da će ovaj uređaj biti na korist svim pacijentima i da će nekom spasiti život, istaknula je Iva Fisher, voditeljica centra Supernova Zadar dodajući kako već 12 godina doniraju bolnicu i kako je uvijek riječ o donacijama od preko sto tisuća kuna. 

Zamjenik ravnatelja i voditelj Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu, dr. Edi Karuc, naglasio je kako se bolnica zadnje dvije godine nalazi pod pritiskom pandemije. 

- Puno se priča o respiratorima odnosno o uređajima koji služe u održavanju života. Mi smo, zahvaljujući Supernovoj Zadar nabavili još jedan pokretni respirator. Njegova svrha je održavanje života najtežim bolesnicima koji se moraju transportirati u druge gradove za potrebe njihovih liječenja ili pregleda. Iako je ovaj uređaj izgledom mali, on je jedan od najmodernijih koji se nalaze na tržištu i ima najnoviji softver te za vrijeme transporta pacijenta može pružiti ono što bolesnicima treba, kazao je dr. Karuc dodajući kako je ova vrsta transportnog respiratora verificirana i u NATO savezu, odnosno kako se koristi u njihovim jedinicama. 

20. travanj 2024 12:36