StoryEditorOCM
Kalelarga210 MJESTA

Opća bolnica Zadar ponovno započela s naplatom parkinga ispred Poliklinike

Piše Zadarski.hr
20. siječnja 2022. - 11:31

Opća bolnica Zadar je na svojim stranicama objavila kako od danas ponovno kreće naplata parkinga ispred Poliklinike. 

S ciljem sprječavanja slobodnog parkiranja za osobe koje nisu korisnici zdravstvenih usluga kreće ponovna naplata parkirališnog prostora ispred zgrade Poliklinike Opće bolnice Zadar. Uvođenje mjera naplate provodi se kako bi se osiguralo da parking bude dostupan prvenstveno za potrebe pacijenata i korisnika zdravstvenih usluga Opće bolnice Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Na parkingu ispred zgrade Poliklinike osigurano je ukupno 210 parkirališnih mjesta, a cijena parkiranja određena je u iznosu od 4 kune po satu, dok je prvih sat vremena besplatno. Pristup parkingu omogućen je iz ulice Ljudevita Posavskog (sa zapadne strane) i ulice Katarine Zrinske (sa sjeverne strane), a parkiranje je dozvoljeno svakodnevno u vremenu od 00-24 sata.

Za vozila osoba s posebnim pravima (osobe s invaliditetom) osigurano je 20 označenih mjesta ispred glavnog ulaza Poliklinike za koje se parking ne naplaćuje. Pravo na besplatni parking ostvaruje se uz predočenje invalidske iskaznice i priložene parkiralište karte na Info pultu glavnog ulaza Poliklinike istog (radnog) dana u vremenu od 7 do 15 sati. Za troškove parkinga nastale u vremenu nakon 15 sati i u dane vikenda i blagdana, uz priloženu invalidsku iskaznicu i račun za parkirališnu kartu, refundacija se vrši na glavnoj blagajni Opće bolnice Zadar u prizemlju zgrade Poliklinike svaki radni dan od 7 do 15 sati.

Sav prihod ostvaren naplatom Parkinga bit će namjenski iskorišteni na podizanje medicinskog standarda i kupnju medicinske opreme za potrebe Opće bolnice Zadar.

Podsjetimo kako je postavljanje nove opreme za nadzor parkirališta i sustav naplate parkiranja napravila tvrtka Mobilisis iz Varaždina. Njihova ponuda na javnom natječaju bila je najeftinija i iznosila je 399.415 kuna bez PDV-a. 

19. travanj 2024 21:39