StoryEditorOCM
KalelargaINOVATIVAN PROJEKT

Opća bolnica Zadar započinje s postavljanjem solarnih panela na zgradu Poliklinike

Piše Zadarski.hr
17. studenog 2023. - 15:26

Opća bolnica Zadar započinje s postavljanjem solarnih panela na zgradu Poliklinike i to prema projektu „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar“. Zadarska bolnica je Ugovor o javnoj nabavi roba za opremu solarnih elektrana s konstrukcijom i montažom, datiran u lipnju 2023. godine.

Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 191.272,00 €, a planirani rok izvršenja projekta, uključujući isporuku, ugradnju i puštanje u rad, jest prvi kvartal 2024. godine. Ovaj projekt ima značajan utjecaj na energetsku održivost Opće bolnice Zadar te predstavlja korak prema zelenijoj i ekološki odgovornoj budućnosti.

Važno je napomenuti da je Opća bolnica Zadar, putem raspisanog poziva "Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije", dobila Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Solarna elektrana Opća bolnica Zadar". Ovaj ugovor, potpisan 31. svibnja 2022. godine, financiran je iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine, u sklopu provedbe PROGRAMA "ENERGIJA I KLIMATSKE PROMJENE".

Ovaj inovativni projekt ne samo da će osigurati energetsku neovisnost bolnice, već će i doprinijeti globalnim naporima u borbi protiv klimatskih promjena.

22. veljača 2024 23:11