StoryEditorOCM
KalelargaSUD PROTIV VIRUSA

Općinski sud neće primati stranke – objasnili su što suci, odvjetnici i stranke trebaju raditi  

Piše Zadarski.hr
16. ožujka 2020. - 13:18

Zbog proglašenja epidemije bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19) Općinski sud u Zadru, u sjedistu suda i stalnim službama Biograd na Moru, Benkovac i Pag, neće primati stranke, osim stranaka koje poduzimaju radnje koje ne trpe odgodu, priopćili su s Općinskog suda u Zadru.

-Pozivaju se suci da u svakom pojedinom predmetu procijene jesu li ispunjeni uvjeti za odgodu zakazanog ročišta, te da u slučaju odgode, e-mailom, poštom ili telefonom, obavijeste stranke ili punomoćnike i zakonske zastupnike o odgodi ročišta. Dežurstva na Prekršajnom odjelu odvijat će se bez promjene uz obavezno provođenje svih zaštitnih mjera i preporuka predostrožnosti. Od dana stupanja na snagu ove Odluke, pa do daljnjega, zahtjev za izdavanje zk izvadaka s obaveznim osobnim kontaktom (broj telefona ili mail), može se podnijeti poštom ili putem e-maila voditeljici zk odjela Vesni Kolčeg (vesna.ko1ceg@oszd.pravosudje.hr) ili predsjednici odjela Ivani Klišmanić (ivana.klismanic@pravosudje.hr), a u hitnim slučajevima stranke će zahtjeve odlagati u kutije koje će se nalaziti na porti, u zgradi sjedišta suda u Zadru, Borelli 9, te će službenici zemljišnoknjiżnog odjela stranke kontaktirati naknadno, radi preuzimanja zk izvatka, u točno određeno vrijeme. Stoji u priopćenju kojega je potpisala predsjednica Općinskog suda Ana Mišlov.

Sve informacije će se strankama davati isključivo putem e-maila ili telefonom, na brojeve objavljene na web stranicama, a stranke se upućuju i na aplikacije e- predmet ili e-građanin (uvid u spis, stanje spisa itd.). Zahtjeve za izdavanje uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak i zahtjeve za izdavanje uvjerenja da se ne vodi prekršajni postupak, stranke će odlagati u kutije koje će se nalaziti na porti suda na adresi u Zadru, Dr. Franje Tudmana 35, s obaveznim navođenjem kontakta stranke (broj telefona ili emaila), te će slużbenici suda stranke kontaktirati naknadno, radi izdavanja uvjerenja, u točno određeno vijeme idućeg radnog dana.

Zahtjeve za ovjeru isprava namijenjenih za uporabu u inozemstvu ("Apostille") stranke će odlagati u kutije koje će biti postavljene na porti, u zgradi sjedišta suda u Zadru, Borelli 9, s obaveznim navođenjem kontakta stranke (broj telefona ili emaila), te će sliužbenici suda stranke kontaktirati naknadno, radi izdavanja ovjerene isprave, u točno odredeno vrijeme idućeg radnog dana.

Odvjetnici se upućuju da sve podneske dostavljaju isključivo putem e-komunikacije ili e-mailom, sve kako bi se u najvećoj mogućnoj mjeri reducirao pristup odvjetnika u zgradu suda.

Sva komunikacija suda s javnim bilježnicima svest će se na komunikaciju putem e-maila i poštom, te telefonom, a u hitnim slučajevima stranke će zahtjeve odlagati u kutije koje će se nalaziti na porti, u zgradi sjedišta suda u Zadru, Borelli 9, te će službenici zemljišnoknjiżnog odjela stranke kontaktirati naknadno, radi preuzimanja zk izvatka, u točno određeno vrijeme.

Sve informacije će se strankama davati isključivo putem e-maila ili telefonom, na brojeve objavljene na web stranicama, a stranke se upućuju i na aplikacije e- predmet ili e-gradanin (uvid u spis, stanje spisa itd.).

06. svibanj 2024 01:51