StoryEditorOCM
KalelargaČITATELJI JAVLJAJU

Opet bacaju klaonički otpad u potok Ričine. "Tko zna koliko toga ima. Bojimo se zaraze, bojimo se za djecu, da se ne dogodi neko zlo..."

Piše Zadarski.hr
3. siječnja 2023. - 14:56

Tko baca klaonički otpad u potok Ričine, pita se naš čitatelj koji nam je poslao fotografije snimljene jutros na području Smiljevca.

- Nije ovo prvi put, a sumnjam da će biti i zadnji. Samo ovaj put je netko u potok bacio veliki kamen za kojeg su se zakačili životinjski ostaci. Njih netko redovito baca u potok i sve to završava u moru. Sada je to ostalo na kamenu, pa se može vidjeti, da vam ne govorim kako to smrdi... – priča naš sugrađanin.

Čim je vidio što se nalazi u potoku na Novu godinu, krenuo je zvati nadležne službe. Komunalni odjel Grada Zadra na teren je poslao veterinare koji su utvrdili da nije riječ o mrtvoj životinji, nego o klaoničkom otpadu. Na tren su zatim izašli komunalni redari koji su uklonili klaonički otpad...

- Evo su maloprije bili i odnijeli su dva komada. Tko zna koliko ih je bilo i koliko ih ima dole niže prema moru. Mi stanari se bojimo zaraze, bojimo se za djecu, bojimo se da se ne dogodi neko zlo. Molim vas istražite tko baca klaonički otpad u Ričinu...

Pročelnik gradske komunalne službe Robertino Dujela kaže da je upoznat s cijelom situacijom te da će, ako su se ovakvi incidenti već događali, tražiti od policije da istraži tko na ovaj način onečišćava okoliš i ugrožava zdravlje ljudi.

image

Klaonički otpad odbačen u potok Ričine

Snimio čitatelj/Slobodna Dalmacija
image

Klaonički otpad odbačen u potok Ričine

Snimio čitatelj/Slobodna Dalmacija
image

Klaonički otpad odbačen u potok Ričine

Snimio čitatelj/Slobodna Dalmacija
09. svibanj 2024 02:25