StoryEditorOCM
KalelargaLOPOVI U ‘AKCIJI‘

Opljačkane kuće, stanovi, ukradeni novčanici i torbe, a na Istarskoj obali u Zadru, 53-godišnjaku nestao novčanik i - odjeća!

Piše Zadarski.hr
29. kolovoza 2022. - 10:31

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirana su četiri teške krađe i četiri krađe.

Zadraski policajci su tako dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo teške krađe. On je u subotu kasno poslijepodne, 27. kolovoza, na Poluotoku u Zadru provalio u stan 44-godišnje vlasnice, odakle je iz apartmana ukrao torbicu 43-godišnje državljanke Poljske. Iste večeri je pronađen, te priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, tijekom kojeg su policijski službenici od njega oduzeli otuđene predmete

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

S petka na subotu, 26. na 27. kolovoza, u Ljupču opljačkana je trgovina trgovačkog društva, odakle su ukradene razne cigarete. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U petak, 26. kolovoza u Sv. Petru, opljačkana je kuća 45-godišnjeg vlasnika, odakle je na štetu 60-godišnjeg slovačkog državljanina ukraden novac i nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Isti dan Ulici fra Eugena Zaninovića u Zadru, opljačkana je i kuća u vlasništvu 33-godišnjaka, odakle je ukraden novac.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U nedjelju, 28. kolovoza, na plaži Kolovare u Zadru, nepoznati počinitelj je ukrao torbu 53-godišnje hrvatske državljanke.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U subotu, 27. kolovoza u Zadru, ulica Put Pudarice, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik s dokumentima 72-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon čega je neovlašteno na bankomatu podizao novac.

Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe i računalne prijevare.

U petak, 26. kolovoza na Istarskoj obali u Zadru, ukraden je novčanik i odjeća 53-godišnjeg hrvatskog državljanina, a u Sukošanu, novčanik 81-godišnjaku.

Materijalna šteta iznosi preko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

03. svibanj 2024 12:55