StoryEditorOCM
KalelargaUSKORO SUĐENJE

Optužno vijeće potvrdilo optužnicu protiv srpskog državljanina Duška Tanaskovića za likvidaciju 39-godišnjeg Gorana Vlaovića na Zrću!

Piše B.S./I.I.
9. veljače 2023. - 11:41

Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je optužnicu protiv 29-godišnjeg Duška Tanaskovića da je  25. kolovoza 2022. godine u 6:01 sati, na otoku Pagu, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac ubio 39-godišnjeg državljanina Crne gore Gorana Vlaovića.

Po izlasku Vlaovića iz kluba, prišao mu je s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz pištolja iz neposredne blizine ispalio mu hitac u glavu. Vlaović je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je preminuo na putu do zadarske Opće bolnice.

- Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru danas je odlučivalo o osnovanosti optužnice protiv okrivljenika koji se tereti za kazneno djelo ubojstva, a nakon održane sjednice, Optužno vijeće potvrdilo je optužnicu. To znači da će spis sada biti dodijeljen raspravnom sucu i da se ubrzo očekuje zakazivanje rasprave, kazala je Sandra Radanović, sutkinja, glasnogovornica i predsjednica Optužnog vijeća Županijskog suda u Zadru dodajući kako okrivljenik na ovu odluku nema pravo na žalbu. 

- Okrivljenik se tereti za kazneno djelo protiv života i djela - ubojstvo, za koje je po zakonu zapriječena kazna od pet do 20 godina zatvora. Početak suđenja se očekuje brzo, jer se radi o spisu hitne naravi jer se okrivljenik nalazi u istražnom zatvoru, dodala je.

Odmah nakon pucnjave u pomoć ozlijeđenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred noćnog kluba. Cijeli događaj zabilježilo je nekoliko turista svojim mobitelima i snimke su kasnije objavili na društvenim mrežama.Na snimci jednog gosta iz Italije vidi se trenutak kada dvoje turista dolazi do unesrećenog mladića, koji je pogođen pao licem na asfalt ležeći u lokvi krvi. Okrenuli su ga na leđa, jedan muškarac je s obje ruke pritisnuo ranu na glavu nesretnog mladića, dok je drugi muškarac započeo s reanimacijom srca. Unatoč pomoći turista i brze reakcije hitne pomoći, 39-godišnjem Crnogorcu nije bilo spasa.

image

Sandra Radanović, sutkinja i glasnogovornica Županijskog suda u Zadru

Luka Gerlanc/Cropix
23. travanj 2024 15:46