StoryEditorOCM
KalelargaPRVA FAZA PRI KRAJU

Osnovana Gospodarska zona Crno! Tadin: ‘Za Poličnikom i Bibinjama kasnimo 20 godina‘ Radeta: ‘Sad ide teži dio posla, pronalazak investitora‘

Piše Iva Ivanac
16. studenog 2022. - 13:47

Na sjednici Gradskog vijeća osnovana je Gospodarska zona Crno. V.d. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, Mate Pinčić kazao je da se ovim osnivanjem definira 70 čestica gospodarske zona koja će se sastojati od gospodarskih subjekata, a imat će svoj sportski dio kao i uređene zelene površine. Za njen razvoj zadužena će biti gradska tvrtka Inovativni Zadar. 

Pročelnik Ureda gradonačelnika, Ante Ćurković kazao je kako je prva faza radova u GZ Crno pri kraju te kako će se do kraja godine dovršiti svi radovi, prijaviti tehnički pregled nakon kojeg bi zona trebala dobiti uporabnu dozvolu. 

- U prvoj fazi se aktivira 25 hektara GZ Crno, a od aktivacije prvog dijela ostvarit ćemo prihod koji će nam omogućiti daljnji razvoj zone i aktivaciju ostalih čestica, istaknuo je Ćurković. 

- To je iznimno zahtjevan projekt i ovo što je dosada napravljeno je ništa naspram onoga što tek slijedi, a to je privlačenje investitora, rekao je Daniel Radeta (SDP). 

Vijećnik Akcije mladih Roko Tadin kazao je da Zadar uvelike kasni s ovakvim projektom. 

- Prođite kroz Gospodrasku zonu Lonići u Bibinjama pa ćete vidjeti kako su tamo sjedišta velikih zadarskih tvrtki. Ili na primjer u Gospodarskoj zoni Murvica gdje su zadarske tvrtke također našle svoje mjesto. Svi su to napravili prije Grada Zadra!, kazao je Tadin čestitajući općinama Bibinje i Poličnik što su na vrijeme znali gdje ulagati.

- Svaka čast Poličniku i Bibinjama jer su vidjeli da nama treba 20 godina za izgradnju gospodarske zone. Gotovo sve tvrtke koje su prije imale sjedišta u Zadru, sada posluju u njihovim zonama, zaključio je Tadin. 

23. travanj 2024 16:32