StoryEditorOCM
KalelargaPETAK U BIOGRADU

Otvara se centar BioSfera s multimedijalnim prezentacijama NP Krka, Kornati i Paklenica te PP Telašćica, Velebit i Vransko jezero

Piše Zadarski.hr
31. kolovoza 2022. - 12:47

Završna konferencije projekta „Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd“ održat će se u petak 2. rujna u 11 sati, u novouređenom centru BioSfera, Trg kralja Tomislava 1, Biograd na Moru.

Projekt provodi Javna ustanova “Park prirode Vransko jezero” u partnerstvu s Gradom Biogradom na Moru, Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj – CEDRA i Hrvatskom gorskom službom spašavanja, a usmjeren je na održivo korištenje prirodne baštine putem razvoja, ponude i promocije aktivnosti vezane za aktivni, pustolovni, kulturni i drugi turizam posebnih interesa s ciljem produljenja sezone i proširenja turističke ponude koja bi u konačnici stvorila nove održive izvore prihoda lokalnom stanovništvu.

image

Biosfera u Biogradu

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Bogato multimedijalno opremljene prezentacijske dvorane posjetiteljskog centra BioSfera predstavljaju naše nacionalne parkove Krka, Kornati i Paklenica te parkove prirode Telašćica, Velebit i Vransko jezero.

Opći cilj projekta je doprinijeti održivom razvoju lokalnih zajednica i njihovih ekonomija održivim korištenjem i aktiviranjem potencijala prirodne baštine nacionalnih parkova i parkova prirode u neposrednom okruženju Parka prirode Vransko jezero te na širem području Zadarske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

Završnoj konferenciji prisustvovat će uzvanici iz MINGOR-a, MRRFEU-a, MPŠ-a, SAFU-a, FZOEU-a, Zadarske i Šibensko – kninske županije, svih hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode, turističkih zajednica, HGSS-a i ostali dionici.

26. travanj 2024 20:38