StoryEditorOCM
KalelargaOVAJ VIKEND PREPUN DOGAĐANJA

Otvara se Fun Park Mirnovec, koncert Gibonnija i Thompsona, Zadar Beer Fest, „Clash of the Titans“...

Piše Ana Franić
14. srpnja 2017. - 00:33
mirnovec

Turistička sezona u Zadru i okolici u punom je jeku što najbolje pokazuje i količina organiziranih događanja predstojećeg vikenda. Od mnoštva koncerata, predstava, izložbi i feštica teško će biti odlučiti što posjetiti. Biograd na Moru je "it" destinacija ovu subotu, a mi vam donosimo i zašto.

Zasigurno najišćekivanije događanje je otvorenje Zabavnog parka Mirnovec u subotu, 15. srpnja. Svoja vrata posjetiteljima otvara u 15 sati.

- Ulaznice za prva dva radna dana mogu se kupiti putem web stranice Fun Parka Mirnovec te je ograničen broj na 500 posjetitelja. Potražnja je velika, ali ostalo je još malo mjesta za subotu i nedjelju. Za sada još nećemo raditi punim kapacitetom jer u narednih 10 ili 15 dana moramo dovršiti još dvije atrakcije. Ulaznice za odrasle su 120 kuna, za djecu do 14 godina 100 kuna, a 100 kuna stoji i ulaznica za obitelj od četiri ili više osoba, kazao nam je Boris Kovaček, direktorom "Fun parka Mirnovec".

Na površini od 45.000 metara četvornih prostirat će se 24 atrakcije podijeljene u tri cjeline: Gusarki grad, Divlji zapad i Svemir. Prvi tematsko – zabavni park u Hrvatskoj za djecu i odrasle, investicija je od 14 milijuna eura, a napravljen je po uzoru na poznate svjetske centre adrenalinske zabave.

Za večernji štimung pobrinut će se najveća zvijezda glazbene scene Gibonni koji u 22 sata otvara koncertnu sezonu na otvorenom na bazenu "Ilirija" u Biogradu na Moru.

Na zadarskoj rivi u petak 14. srpnja počinje Zadar Beer Fest koji donosi vrhunski gastro-glazbeni program. Kroz dva dana nastupit će osam bendova koje će pratiti velika ponuda točene pive i pivska hrana. Ulaz na oba dana je potpuno besplatan, a početak programa najavljen je za 18 sati.

U petak nastupaju Neno Belan&Fiumensi, ZZ top tribute, Song Bustersi i AC/DC tribute, a u subotu će posjetitelje zabavljati Gustafi, Combo, Johnny Cash tribute te The Living Room.

Subota će biti vrlo šarolika pa je tako na zadarskoj rivi u sklopu VAK"AN"ZE  u 18:30 sati zakazana utakmica „Clash of the Titans“ - vaterpolo utakmicu između legendi svjetskog i hrvatskog vaterpola protiv selekcije VAKANZA.
Pod trenerskom palicom Mislava Bezmalinovića,legendarnog Jadranaša, selekciju legendi činit će još: Dubravko Šimenc Dudo, Perica Bukić, Deni Lušić, Milivoj Bebić, Tomislav Paškvalin, Renco Posinković,Dean Savičević.

S druge strane trenerski trojac Goran Korlat Gogo, Davor Buljat Rasta i Sergej Matulić vodit će legiju VAKANZA-e koju će predstavljati Ante Rubeša, Dino Pavić, Božo Brkić, Luka Grdović, Ante Šoša, Aldo Katić, Marko Denković Kraljev, Marin Dunatov, Nino Bojmić, Marko Maričić Mungo, Luka Anić, Marko Sutlović Bubi, Krsto Knez, Lovre Batur, Marko Lovrinov, Antonio Letinić i Joško Košta.

Na Bazenu Kolovare u 12 sati počinje proslava 60. obljetnice izgradnje skakaonice na Kolovarama. Uz atraktivne revijalne skokove u vodu, švedski stol, atmosferu će zagrijati Jure Brkljača i sastav "La život je lijep".

U petak u Aqua Clubu u Biogradu goste će od 23 sata pa do jutra zabavljati Milica Todorović. Ulaznica je u pretprodaji 50 kuna, a na dan koncerta po 70 kuna.

U sklopu 23. Zadarskog kazališnog ljeta, 14. i 15. srpnja u 21:30 sati u lapidariju Narodnog muzeja održat će se predstava "Bepo i Marijeta", zadarska inačica legendarnog Smojinog para, Roka i Cicibele, u režiji Nine Kleflin. Cijena ulaznice je 50 kuna.

Subota obiluje koncertima pa će tako u Yachting baru Zadar nastupati Giuliano od 22 sata, u Posedarju u Stars Posedarje beach bar & Club će sve zabavljati Maja Šuput od 23 sata.

Na Virskoj rivi od 22 sata nastupa Tomislav Bralić & klapa Intrade.

Na otoku Ugljanu u Ritam Baru nezaboravnu zabavu od 23 sata priprema zadarski bend Sexymotherfuckersi.

U Petrčanima u 21 sat počinje "Mornarska večer" uz srdele, fritule, izložbu Gojka Gržana i nastup klape Niko.

Na Olibu u sklopu Olipskog ljetnog festivala u 21 sat počinje solistički koncert Vladimira Kočiša Zeca i Benda. Ulaz na sve navedene koncerte je besplatan.

U sklopu programa 57. Glazbenih večeri u sv. Donatu u nedjelju se održava koncert "Stradivari u Donatu" s početkom u 21 sat. Nastupit će Roman Simović (violina) i Milena Simović (viola), a cijena ulaznica iznosi 70 kuna.

U atriju palače Cedulin u 21 sat nastupaju Sara & Jappa, akustični pjevački duo koji svoje nastupe temelji na izvedbama poznatih jazz standarda i evergreen melodija iz 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća.

Povodom blagdana Gospe od Karmela u Turnju nastupa Marko Perković Thompson. Koncert počinje u 22 sata, a mjesto održavanja je Mali parapet.

20. travanj 2024 05:31