StoryEditorOCM
KalelargaU OPHODU DVORANE

Otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini, pogledajte fotografije

Piše M.K.
14. listopada 2022. - 10:01

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini otvorena je jučer 13. na Višnjiku, u ophodu Velike dvorane Krešimira Čosića, ulaz D, Zadar i ostat će otvorena do 23. listopada u vremenu od 10 do 20 sati.

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini prijavljena su 94 rada: 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova.

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

Nagrada “Viktor Kovačić” za životno djelo dodijeljena je Renati Waldgoni i Andreju Uchytilu.

Nagradu “Viktor Kovačić” za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2021. godini dobili su Iva Letilović i Igor Pedišić za Providurovu palaču.

Nagradu „Drago Galić“ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2021. godini dobio je Davor Bušnja za Kuću dide Marka.

Nagrada „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2021. godini dodijeljena je Miji Roth Čerina i Tončiju Čerini za Centar za posjetitelje i vidikovce Lonjskog polja.

Nagrada „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2021. godini dodijeljena je Andriji Rusanu za Časopis Oris.

06. svibanj 2024 01:09