StoryEditorOCM
Kalelarga90 MILIJUNA EURA

Otvorene ponude za izvođača radova na obnovi pruge Knin - Zadar, na natječaj se javile tvrtke iz Španjolske, Kine, Turske...

Piše Iva Ivanac
1. travnja 2024. - 15:39

Prošlog su tjedna otvorene ponude za izvođača radova na obnovi dionice pruge Knin - Zadar. Na natječaj koji je raspisan i čija je procijenjena vrijednost 90 milijuna eura (bez PDV-a).

Na natječaj je stiglo ukupno šest ponuda, a najjeftinija ponuda iznosi 67,7 milijuna eura (bez PDV-a) i dolazi od tvrtke Swietelsky registrirane u Zagrebu, a koja je zapravo podružnica austrijske tvrtke koja se bavi izgradnjom infrastukturnih projekata.

Ponudu na 74,6 milijuna eura (bez PDV-a) poslala je španjolska tvrtka Comsa, a za 75 milijuna eura (bez PDV-a) prugu bi htjeli obnavljati i Kinezi iz tvrtke China Civil Engineering Construction Corporation. Na natječaj su se javile i dvije turske tvrtke, Cengiz Insaat Sanayi koji su dali ponudu na 84 milijuna eura (bez PDV-a), ali i u Dalmaciji dobro poznata tvrtka Doğuş koja je dala ponudu na 89,8 milijuna eura (bez PDV-a). 

Zajedničku ponudu na natječlaj dale su tvrtke iz Cavtata i Turske u iznosu od 82,4 milijuna eura (bez PDV-a).

Projekt obnove, koji procjenjuje radove na 90 milijuna eura s trajanjem od 48 mjeseci, pokrenula je HŽ Infrastruktura, a on uključuje izmještanje pruge iz Bibinja.

Više obnova dionice trebala bi se raditi u više faza, a sve o projektu porčitajte na ovom LINKU.

26. srpanj 2024 12:42