StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Ovaj rekorder u alkoholu je, osim što je vozio mrtav pijan, izazvao i prometnu nesreću

Piše PU zadarska
22. rujna 2020. - 10:32

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 521 vozila i vozača, a poduzeli su 152 represivne mjera.

Alkotestiran je 81 vozač, od kojih je njih 11 bilo pod utjecajem alkohola, 5 vozila bez tehničkog pregleda i registracije, 5 vozača prije stjecanja prava na upravljanje, 3 vozača u vrijeme zabrane upravljanja dok je 56 vozača prekoračilo propisano ograničenje brzine. Dva vozača su nepropisno pretjecala, jedan vozač je prošao kroz crveno svjetlo, 11 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa, 12 vozača je koristilo mobitel, 13 vozača nije poštivalo prometni znak, a iz prometa je isključeno 19 vozača i 5 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teže, a deset osoba lakše ozlijeđeno.

U subotu je u 3.20 sati u Ulici Andrije Hebranga u Zadru 50-godišnji vozač Fiata zadarskih registracijskih oznaka izazvao prometnu nesreću, u kojoj je zadobio lakše tjelesne ozljede, a upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,20 promila, što je ujedno najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozaču je pružena liječnička pomoć u OB Zadar te je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

25. travanj 2024 01:06