StoryEditorOCM
KalelargaNATJEČAJ ZA POTPORE

Ove godine fokus na autentičnosti turističkih manifestacija koje daju priliku da turistima boravak u gradu ne bude samo noćenje!

Piše M.K.
23. siječnja 2023. - 13:51

Turistička zajednica grada Zadra uputila je svima zainteresiranima Javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije u 2023. godini. Kako se navodi u pozivu, sredstva se dodjeljuju za organizaciju kulturnih, zabavnih, sportskih, eno-gastronomskih i ostalih manifestacija, kojima će se unaprijediti boravak turista i obogatiti turistički proizvod/ponuda grada Zadra, podići kvaliteta turističke ponude, pridonijeti povećanju turističkog prometa, produženju turističke sezone, promociji Zadra u zemlji i inozemstvu.

Nakon što je prošle godine organizatorima na raspolaganju bilo 1,2 milijuna kuna, kako bi se s izlaskom iz pandemije pomoglo svima koji su htjeli doprinijeti uspješnom odvijanju turističke sezone, ove godine naglasak će biti na autentičnosti manifestacija.

- Podržat ćemo one programe koji podižu kvalitetu turističkog proizvoda u destinaciji, a sadržajno i promocijski imaju predispozicije plasmana na međunarodnom tržištu. U nizu aktivnosti ponekad postoji opasnost da se ne dobije željeni efekt, pa ćemo biti fokusirani na sadržaje koji predstavljaju iskorak u turističkoj ponudi i imidžu destinacije. Naravno, želja nam je da se događaji organiziraju već u predsezoni i nastave tijekom cijele godine, kaže direktor TZ grada Zadra Mario Paleka.

Zajedno s  programima koje organizira Turistička zajednica grada Zadra poput Tuna, Sushi & Wine Festivala, Meat me Festivala ili ih je prepoznala kao jedinstvene projekte poput Sunset Sports Media Festivala, Zadar Sunset Festivala, uz kontinuirane, sad već etablirane i tradicionalne manifestacije kao što su Noć punog Miseca i Glazbene večeri u sv. Donatu, tijekom 2023. godine u Zadru možemo očekivati širok spektar različitih zbivanja. Manifestacije će dodatno podignuti ukupnu kvalitetu turističkog proizvoda, a samim time i biti motiv dolaska u destinaciju, sadržajno obogatiti cjelogodišnje razdoblje i stvarati prepoznatljivi imidž grada kao destinacije vrijedne posjeta.

- Manifestacije nam daju priliku da našu turističku ponudu napravimo jedinstvenom te da turistima boravak u gradu ne bude samo noćenje, nego doživljaj, poručuje Paleka.

Prijave se podnose zaključno s 30. siječnja 2023. godine do 16 sati, a svi detalji dostave potrebne dokumentacije i online obrazac za prijavu manifestacija dostupni su na adresi https://potpore.zadar.travel/.

28. svibanj 2023 02:26