StoryEditorOCM
KalelargaPUŠTEN NA SLOBODU

Ovo je napadač F.Š. koji je Radetu zalio smrdljivom tekućinom! Kad je vidio da ga se snima pred sudom, pokazao je srednji prst i navukao kapuljaču

Piše M.K.
20. veljače 2024. - 17:42

Danas je Policijska uprava Zadarska podigla optužni prijedlog protiv F. Š. (1995) zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te ga je istog dana dovela pred dežurnog suca Prekršajnog odjela Općinskog suda u Zadru.

Prilikom dolaska na sud kad je vidio da ga se snima, pokazao je novinarima srednji prst i navukao kapuljaču kako bi skrio lice.

image

Napadač F.Š. na Daniela Radetu

Luka Gerlanc/Cropix/Slobodna Dalmacija

Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru izjavio je da se podnesenim optužnim prijedlogom F.Š. tereti da je dana 16. 02. 2024.g. oko 17.30 sati u Zadru, na Trgu Petra Zoranića, dakle na neograničenom javnom mjestu dostupnom većem broju građana i slučajnih prolaznika, koji su se zaista i nalazili na navedenom prostoru te kojim prostorom se tada kretao i oštećeni Daniel Radeta zajedno sa svojim suradnicima Peđom Grbin, Sabinom Glasovac, kao i još drugim osobama, a isti su se kretali u pravcu Kneževe plače u Zadru, gdje je u 18 sati bio zakazan skup političke stranke SDP-a "Borba za dostojanstvo", od strane okrivljenoga F.Š., na naročito drzak i nepristojan način narušen javni red i mira i to na štetu Daniela Radete.

image

Napadač F.Š. na Daniela Radetu

Luka Gerlanc/Cropix/Slobodna Dalmacija

Okrivljeni je, s prethodno smišljenim planom, odjeven u crnu jaknu i ogrtač sa kapuljačom crne boje, prekrivši lice PVC maskom crne boje sa gumicom i držeći u svojoj desnoj ruci višebojnu PVC kantu zapremnine 4,7 litre, ispunjenu tekućinom sivo-smeđkaste boje, neugodnog mirisa, prišao oštećenom Danielu Radeta te je iznenada, ničim izazvan od strane oštećenoga Daniela Radeta, zalio istoga po odjeći i djelomično po licu navedenim sadržajem iz PVC kante koju je nosio u ruci, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja, udaljivši se u pravcu Sveučilišta u Zadru te je dolaskom u Perivoj Vladimira Nazora u Zadru, u grmlju odbacio PVC kantu, PVC masku i ogrtač u koji je bio odjeven, udaljivši se dalje u nepoznatom pravcu.

Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, koji je u potpunosti priznao prekršaj koje mu se stavlja na teret, pustio na slobodu do okončanja postupka te mu je određena mjera opreza zabrane približavanja Danielu Radeti na udaljenost od 50 metara kao i zabrana uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s njim - naveo je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

15. lipanj 2024 01:22