StoryEditorOCM
KalelargaŠEST IZABRANIH

Ovo su kandidati HDZ-a na izbornim listama: pet u 9. i jedan u 7. Izbornoj jedinici! Koja su mjesta dobili? Tko će proći u Sabor?

Piše Zadarski.hr
28. ožujka 2024. - 21:27

Čak šest kandidata iz Zadarske županije bit će na listama HDZ-a za parlamentarne izbore, objavio je zadarski HDZ.

Na drugom mjestu liste u 9. izbornoj jedinici bit će ministar Šime Erlić, a našu će županiju predstavljati i Josip Bilaver (5. mjesto),  Ante Babić (8. mjesto), Nikolina Baradić (10. mjesto) te Jure Brižić (12. mjesto).

U 7. izbornoj jedinici koja obuhvaća sjeverozapadni dio Zadarske županije, predstavnik Zadarske županije bit će Rade Šimičević na 9. mjestu.

"Lista je odličan spoj mladosti i iskustva te potvrda snage i utjecaja zadarskog HDZ-a", poručuju iz stranke.

Ako HDZ na koncu dobije broj glasova kao na prošlim izborima, odnosno ako osvoje planiranih osam mjesta, u Sabor, odnosno Vladu, moglo bi završiti svih šest kanadidata iz Zadarske županije.

Pod pretpostavkom da HDZ bude formirao novu Vladu u njoj bi vrlo vjerojatno bili Erlić i Bilaver, što znači da bi na njihovo mjesto došli Baradić i Brižić. 

Slična je situacija u 9. Izbornoj jedinici gdje su ispred Šimićevića ministar Medved i ministrica Brnjac te nekoliko župana. 

Podsjetimo, nositelj liste u 9. Izbornoj jedinici je ministar Ivan Malenica, na 2. mjestu je Šime Erlić, njega slijede: 3. Ante Sanader, 4. Branka Juričev Martinčev, 5. Josip Bilaver, 6. Ivan Bugarin, 7. Hrvoje Zekanović, 8. Ante Babić, 9. Jakov Vetma, 10. Nikolina Baradić, 11. Perica Bosančić, 12. Jure Brižić, 13. Tonći Glavina, 14. Željko Burić.

26. travanj 2024 18:10