StoryEditorOCM
KalelargaZORAN MILANOVIĆ POSJETIO ZADAR, ČESTITAO GRAĐANIMA DAN OBRANE I UŽIVAO U KAVI NA TRGU

"Ovo su prvi izbori na kojima nisam papirnati favorit, zato će sve skupa biti slađe i obećajem da će biti zabavno"

Piše Iva Ivanac
5. listopada 2019. - 14:00
20191005_105531

Kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima, Zoran Milanović, u subotu ujutro posjetio je Zadar, a s gradskim i županijskim članovima SDP-a uživao u kavi na Narodnom trgu, a kratko je i porazgovarao s novinarima. 

- Zadranima čestitam Dan obrane grada, to je bila ozbiljna i teška situacija i pitanje opstanka. Toga se uvijek treba prisjetiti. Kako je linija između ropstva i slobode tanka i ona između života i smrti, svima onima koji su tada branili ovaj teritorij, a kojih je bilo jako malo, vječno hvala, kazao je Milanović koji je i prokomentirao vječito kritiku lokalne vlasti koja uvijek govori kako su za vrijeme SDP-ove vladavine svi projekti stali.

- Ne znam koji su dokazi za to osim što neki žive od rada, a neki od nedostatka dokaza. Autocesta je došla za vrijeme SDP-ove vlasti. Drago mi je što Zadru ide dobro i što mu je posljednjih 20 godina išlo dobro, ali Hrvatska nije samo Zadar. Ona je i u Slavoniji i u krajevima iz koji se ljudi ne samo iseljavaju, nego nemaju od čega živjeti. Nek gospoda ode malo u Šokadiju pa nek vide kako se tamo preživljava i stvara, sigurno ne na način za koji oni misle da je, kazao je Milanović koji je i odgovorio na kritiku slučajne prolaznice, a koja se tiče podizanja plaća i povlaštenih mirovina. 

- Stvari koje ne mogu ispuniti, a posebno stvari za koje znam da ne mogu ispuniti, a gledam vas u oči i nestajem u noći, neću nikada ni reći. Sada imate predsjednicu koja je obećala svašta i to stvari koje ne može ispuniti. Želite da vam obećam plaću od 7500 švicarskih franaka? Povlaštene mirovine sam ja ukinuo 2012. godine. Prve dvije stvari koje je tadašnji sabor usvojio je ukidanje privatnih ovrhovoditelja, a najviše se tome protivila tadašnja ministrica pravosuđa Ana Lovrin, a drugo su povlaštene mirovine koje su i ukinute za sva buduća vremena. Međutim tri godine kasnije tu je odluku poništio ustavni sud tako da oni koji su stekli pravo i dalje imaju pravo, a među njima je i cijeli sastav ustavnog suda. Što tiče povlaštenih mirovina one su jednom stečene, a uskoro ćemo se i njih riješiti. A to nije ukinuo HDZ, već SDP, kazao je Milanović koji je posljednji put Zadar posjetio u travnju.

- Ovo su prvi izbori na kojima nisam papirnati favorit, zato će sve skupa biti slađe i obećajem da će biti zabavno, zaključio je Milanović i nastavio uživati u svojoj kavi na Narodnom trgu.

18. travanj 2024 02:38