StoryEditorOCM
KalelargaČEKA NAS DRAMA...

Pada li rebalans?! Na Odboru Gradskog vijeća proračun nije dobio većinu, glavna točka prijepora bila je tromilijunska injekcija za KK Zadar

Piše I. Ivanac
26. listopada 2021. - 12:50

Na sastanku Odbora Gradskog vijeća za proračun i financije točka rebalansa proračuna nije prošla iz čega bi se dalo zaključiti da Prijedlog prvih izmjena i dopuna Proračuna Grada Zadra kojeg je predložio gradonačelnik Branko Dukić na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća neće proći.

Tri vijećnika su bila "protiv" rebalansa proračuna, a to su Nino Mrčela (SDP), Manolo Jure Birkić (nezavisni) i Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih), dok je Mate Marić (HDZ) bio "za" rebalans, a Jurica Bosna (HDZ) se ispričao za svoj nedolazak.

Kako doznajemo jedna od glavnih točaka prijepora na sastanku odbora bila je "injekcija" Košarkaškom klubu Zadar u iznosu od tri milijuna kuna poglavito iz razloga jer nisu poštivani svi dogovori koje su vijećnici tražili u vezi KK Zadar, ali i činjenica da nitko osim gradonačelnika i njegovih pročelnika ne sudjeluje u kreiranju projekata i proračuna već se vijećnike dovodi pred gotov čin. 

23. travanj 2024 15:37