StoryEditorOCM
KalelargaBILO JE I DROGE

"Party" na Musapstanu prekinula policija, zatekli 70-ak ljudi kojima su naplaćene ulaznice, organizator "zaradio" optužni prijedlog

Piše Zadarski.hr
14. siječnja 2024. - 14:59

Na temelju operativnih saznanja o održavanju noćne zabave elektronske glazbe na području Zadra, policijski službenici su u suradnji s nadležnim institucijama noćas, 13./14. siječnja 2024. godine na predjelu Musapstana zatekli skupinu od oko 70 okupljenih osoba.

Obavljajući potrebne provjere, policijski su službenici utvrdili da se radi o okupljanju koje prethodno nije prijavljeno policiji, sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju.

U daljnjem tijeku postupanja i obavljanja nadzora policijski službenici su utvrdili identitet organizatora javnog okupljanja te je utvrđeno kako je 39-godišnjak kao fizička osoba u svojstvu organizatora organizirao javno okupljanje bez da je to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) prijavio nadležnoj policijskoj postaji i bez da je poduzeo mjere osiguranja reda i mira na tom javnim okupljanju.

Također je utvrđeno kako su posjetiteljima na ulazu naplaćene ulaznice u iznosu od 15 eura bez izdavanja računa, a na području gdje se održavalo okupljanje prodavala su se i razna pića, također bez izdavanja računa za uslugu.

Tijekom nadzora, policija je kod 39-godišnjeg organizatora te kod dvije osobe u dobi od 48 i 39 godina, pronašla i oduzela ukupno oko 3,1 grama ecstasy te oko 1,4 grama amfetamina.

Također, policijski službenici su na prostoru gdje se održavalo javno okupljanje pronašli i izuzeli oko 0,4 grama heroina parkiranog u više pojedinačnih pakiranja, 4 tablete ecstasy, oko 0,41 grama MDMA, dva grumena marihuane ukupne težine oko 5,5 grama, oko 24 grama mješavine duhana i marihuane te tri ručno spravljene cigarete ispunjena mješavinom duhana i marihuane, ukupne težine oko 2,7 grama, koju drogu su za sada nepoznate osobe odbacile od sebe kako bi trenutno pred policijskim službenicima izbjegli ostvarivanje obilježja protupravnog ponašanja.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju te Zakona o zlouporabi opojnih droga, policijski službenici Policijske postaje Zadar protiv 39-godišnjaka podnose optužni prijedlog nadležnom sudu u Zadru, dok su dvije osobe u dobi od 48 i 39 godina prekršajno sankcionirane zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zlouporabi opojnih droga.

O svim postupanjima te saznanjima prikupljenih tijekom ovog događaja policija će dostaviti izvješće nadležnim institucijama radi poduzimanja potrebitih nadležnih mjera i radnji, dok će nadležne službe koje su sudjelovale s policijskim službenicima u nadzoru prema prekršiteljima poduzeti odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

U cilju utvrđivanja svih drugih činjenica i okolnosti događaja, koje su u nadležnosti policije, policijski službenici nastavljaju s postupanjem.

27. travanj 2024 17:49