StoryEditorOCM
KalelargaSPREMNI ZA OBRAČUN

Petorici huligana u prtljažniku pronađena pirotehnička sredstva, drvene i improvizirane palice, nadražujući sprej, kod vozača i marihuana

Piše M.K.
27. ožujka 2023. - 16:04

Policijski službenici Policijske postaje Zadar jučer su, 26. ožujka 2023. godine u večernjim satima, na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru doveli pet hrvatskih državljanina u dobi od 26, 23, 22, 20 i 19 godina uz optužni prijedloge zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Naime, policijski službenici su 25. ožujka oko 19.15 na autocesti A1, na području Zemunika Gornjeg, zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je u smjeru juga upravljao 20-godišnjak. Vizualnim pregledom automobila uočena su pirotehnička sredstva te druga sredstva pogodna za napad i nanošenje ozljeda, slijedom čega su vozač i četvorica putnika privedeni u službene prostorije policije, a automobil premješten na parkirališni prostor pod nadzorom policije.  

Tijekom kriminalističkog istraživanja, na temelju naredbi nadležnih sudova, obavljena je pretraga automobila te domova i drugih prostorija kojima se osumnjičenici koriste.  

Pretragom automobila, u prtljažniku je pronađeno više komada pirotehničkih sredstava, drvene i improvizirane palice te nadražujući sprej, dok je kod vozača pronađeno i oko 1,8 grama marihuane.

Također, pretragom doma i drugih prostorija su kod 26-godišnjaka pronađena i oduzeta tri pirotehnička sredstva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, petorica osumnjičenika su, zbog protupravnog ponašanja u vezi s održavanjem športskog natjecanja, dovedena na nadležni sud uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a 20-godišnjak i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

05. lipanj 2023 18:43