StoryEditorOCM
KalelargaTREBALO IM ZA KUĆU

Petorka dobila uvjetne zatvorske kazne: s odmorišta autoceste A1 demontirali stolove i klupe pa ih izložili u dvorištu

Piše B. S.
6. rujna 2024. - 21:20

Zbog krađe drvenih klupa i stolova u vlasništvu Hrvatskih autocesta, petorica muškaraca iz Otočca nepravomoćno su osuđena na uvjetne zatvorske kazne. Među optuženima su 35-godišnjak, 33-godišnjak, 36-godišnjak i 50-godišnjak, koji su tijekom noći 1. kolovoza 2016. s odmorišta autoceste A1 Jadova, u blizini Gospića, demontirali i odnijeli dva drvena stola i četiri klupe, vrijedne 5.640,00 kuna.

Također, samo nekoliko dana kasnije, tijekom noći 4. kolovoza 2016., s odmorišta Ličko Lešće odnijeli su još četiri drvena stola i osam klupa, čime su Hrvatske autoceste oštetili za dodatnih 11.280,00 kuna. Petooptuženi je, prema optužnici, od početka kolovoza do 16. rujna 2016. godine, kod svoje kuće u mjestu Doljani smjestio dva stola i četiri klupe, namjeravajući ih prodati, iako je bio svjestan da potječu iz krađe.

Na sudu su izrazili kajanje. Jedan od njih priznao je krivnju i naglasio da mu je jako žao zbog počinjenog djela, te je uvjeren kako se to više neće ponoviti. Također, istaknuo je kako je nakon događaja zasnovao obitelj, osnovao OPG od kojeg danas živi, te da nije počinio nova kaznena djela. Na upit svoje braniteljice, rekao je da je spreman nadoknaditi štetu, zajedno sa suprugom koja radi u njihovom OPG-u.

Optuženi su zamolili sud da im izrekne uvjetne kazne, kako bi okončali postupak i riješili svoje probleme sa zakonom, uz čvrsto obećanje da više neće ponavljati slična djela. Sud je donio odluku o uvjetnim kaznama u trajanju od osam mjeseci, s rokom kušnje od dvije i tri godine

06. rujan 2024 21:30