StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKI KADROVI

Plenković izabrao Vladu: Šime Erlić ostaje ministar! Evo tko je još u rosteru...

Piše Zadarski.hr
15. svibnja 2024. - 11:43

Šime Erlić ostaje ministar u novoj Vladi Andreja Plenkovića. Vodit će kao i dosad Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.  

Potpredsjednik Vlade i dalje će biti Tomo Medved koji će i u iduće četiri godine voditi Ministarstvo hrvatskih branitelja. Potpredsjednik ostaje i Branko Bačić kao ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Potpredsjednici bi trebali biti i Oleg Butković kao ministar mora, prometa i infrastrukture te Davor Božinović i Ivan Anušić kao ministri unutarnjih poslova te obrane. Na potpredsjedničkoj poziciji pridružit će im se Mario Radić iz Domovinskog pokreta kao novi ministar demografije.

Ministar vanjskih i europskih poslova ostaje Gordan Grlić Radman, ministar financija ostaje nestranački stručnjak Marko Primorac dok će na čelo Ministarstva pravosuđa i uprave doći dosadašnji ministar gospodarstva Damir Habijan.

Novi ministar poljoprivrede postat će magistar kineziologije s diplomom fakulteta u Travniku Josip Dabro iz DP-a, dok se u Vladu vraća bivši Mostovac Slaven Dobrović. On će boje Domovinskog pokreta braniti u Ministarstvu gospodarstva, u čijem resoru ostaje i sektor energetike unatoč tome što je bilo nagađanja da bi se on mogao izdvojiti u novo ministarstvo.

Dosadašnja ministrica poljoprivrede Marija Vučković dolazi na čelnu poziciju u novom Ministarstvu održivog razvoja.

Ministar turizma i sporta u ovom će mandatu biti Splićanin Tonči Glavina, dosadašnji državni tajnik koji će na ministarskom mjestu zamijeniti Nikolinu Brnjac. Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ostaje Marin Piletić, a Ministar zdravstva Vili Beroš. Ministrica kulture i medija i u iduće će četiri godine biti Nina Obuljen Koržinek, a ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.  

26. srpanj 2024 21:35