StoryEditorOCM
KalelargaOVO JE VAŽNO

Plenković na sastanku s čelnim ljudima Dogus grupe podržao izgradnju hotela, ali i stanova: ‘To je krasno ulaganje za Zadar...‘

Piše Iva Ivanac
26. travnja 2023. - 20:27
Premijer Plenković s predsjednikom Uprave Dogus Grupe Feritom Faikom Sahenkom i regionalnim direktorom Dogus grupe Burakom BaykanomLuka Gerlanc/Cropix

Uoči svečanog otvorenja 2. svjetskog kongresa sportskog turizma predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s predsjednikom Uprave Dogus Grupe Feritom Faikom Sahenkom i regionalnim direktorom Dogus grupe Burakom Baykanom.

Dogus grupa u Zadru gradi Hotel Hyatt Regency Zadar Maraska u čiju izgradnju i razvoj ulažu 55 milijuna eura. Također su i Gradu uputili zahtjev za izmjenama Detaljnog urbanističkog plana jer su odustali od komercijalnog sadržaja koji su trebali graditi pokraj hotela i na tom mjestu sada žele izgraditi rezidencijalni objekt s ukupno 208 stanova. Izgradnjom kompletnog projekta investicija Dogus grupe na tom bi se području popela na 120 milijuna eura.

image

Regionalni direktor Dogus grupe Burak Baykan i predsjednik Uprave Dogus Grupe Ferit Faik Sahenk

Luka Gerlanc/Cropix

- To je hotel s pet zvjezdica s preko 130 soba, projekt koji uključuje i stambeni dio. Smatramo da je to krasno ulaganje za Zadar koje će dignuti destinaciju. Dogus grupa se pokazala kao kvalitetan investitor i u drugim gradovima kao što je Dubrovnik, kratko je komentirao premijer Plenković. 

Uz predsjednika Vlade na sastanku su bili ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ali i župan Božidar Longin te gradonačelnik Branko Dukić.

01. svibanj 2024 22:59