StoryEditorOCM
KalelargaSPASILAČKA AKCIJA ZADARSKE KAPETANIJE

Po orkanskom nevremenu uspješno prevezli teško ozlijeđenu pacijenticu iz Kali u Gaženicu

Piše Zadarski.hr
30. listopada 2018. - 09:38
brod

Službenici Lučke kapetanije Zadar jučer u vremenu jačanja izrazito nepovoljnih vremenskih prilika na moru, uspješno su i u vrlo kratkom roku obavili hitan medicinski transport pacijentice s otoka Ugljana u Zadar.

Akcija je poduzeta u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru čiji službenici su u 18.20 sati zaprimili poziv dežurne liječnice iz mjesta Kali, otok Ugljan, o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta teško ozlijeđene pacijentice, A.B. (rođena 2000. godine).

Obavijest je proslijeđena u Lučku kapetaniju Zadar, čiji službenici su, unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama na moru, u 18.45 sati isplovili s veza u Luci Gaženica prema mjestu Kali, kamo su pristali u 18.58 sati, ukrcali pacijenticu u pratnji liječnice na spasilačku brodicu te isplovili prema Gaženici, kamo su pristali u 19.18 sati.

Pacijenticu su u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcije uspješno okončana.

25. travanj 2024 02:51