StoryEditorOCM
KalelargaKORONA BROJKE

Po prvi put najviše aktivnih slučajeva nije u Zadru! Tkon nije više općina s najmanje zaraženih, njegovo mjesto je preuzela jedna druga otočna sredina

Piše IN
28. svibnja 2021. - 12:28

Od izbijanja pandemije korona je potvrđena kod 14.407 osoba na području Zadarske županije, a od posljedica infekcije COVID-19 ili s njom preminulo je 249 ljudi.

Na području Zadarske županije trenutno je 139 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. 

Prvi put od izbijanja pandemije najviše zaraženih osoba boravi na području Pakoštana, a ne Zadra. U Pakoštanima je naime zbog širenja zaraze nakon tradicionalne fešte za blagdana Uznesenja Gospodinova prije 15 dana trenutno 41 osoba pozitivna, dok ih je u Zadru 28.

image
Stožer civilne zaštite Zadarske županije

Nakon Zadra najviše oboljelih je u Bibinjama (10) i Tkonu, čak 9. Tkon je sve donedavno slovio za općinu s najmanje zaraženih u pandemiji, no broj se sada i kod njih popeo na 37 tako da titulu općine s najmanje pozitvnih osoba u Zadarskoj županiji preuzima Kukljica u kojoj ih je dosad bilo svega 28.

Koliko pozitivnih osoba boravi u drugim gradovima i općinama županije pogledajte u tablici Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

image
Stožer civilne zaštite Zadarske županije
25. travanj 2024 01:27