StoryEditorOCM
KalelargaU NEDJELJU

Počela međunarodna sezona letenja na Zračnoj luci Zadar! Prvi je sletio Ryanairov zrakoplov iz Duesseldorfa s točno stotinu putnika!

Piše AVŠ
28. ožujka 2022. - 16:54

Slijetanjem zrakoplova irskog Ryanaira iz Duesseldorfa u nedjelju je i službeno počela međunarodna sezona letova u Zračnoj luci Zadar. Tim prvim zrakoplovom iz Njemačke na Zemunik je doputovalo točno stotinu putnika, a Ryanairu je to bila jedna od osam linija planiranih za Zadar ovog vikenda uz Edinburgh, Marseille, Beč, Eindhoven, Stockholm, Budimpeštu i Dublin.

Već danas očekuje se slijetanje zrakoplova Ryanairove grupe iz Frankfurta, Berlina, Bruxellesa, Karlsruhea, Rima, Beča i Koelna, što povrđuje najave dobre predsezone, ali i same sezone. Zračna luka Zadar, naime, ove je sezone ugovorila 75 linija prema europskim destinacijama, od čega je 46 upravo Ryanairovih.

Iako je sezona tek na početku, zbog čega je teško donositi procjene, pogotovo zbog nejasne situacije s ratom u Ukrajini te još uvijek aktualne pandemije, na Zemuniku se nadaju kako bi ovosezonske brojke mogle nadmašiti one iz 2019. godine te prijeći milijun putnika.

U prošloj, 2021. godini koju je također obilježila pandemija, Zračna luka Zadar imala je promet od 513.093 putnika, ali i dvostruko veći broj rotacija zrakoplova.

18. travanj 2024 21:22