StoryEditorOCM
KalelargaENERGETSKA ODRŽIVOST

Počeli su radovi na postavljaju solarne elektrane na zadarskoj Poliklinici! Pogledajte snimke iz zraka

Piše Zadarski.hr
21. studenog 2023. - 14:50

Nakon što je u lipnju Opća bolnica Zadar potpisala  Ugovor o javnoj nabavi roba za opremu solarnih elektrana s konstrukcijom i montažom, na stranicama bolnice objavljeno je kako su počeli radovi na projektu „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar“ u suradnji s tvrtkom EL TIM d.o.o.

Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 191.272,00 €, a planirani rok izvršenja projekta, uključujući isporuku, ugradnju i puštanje u rad, prvi je kvartal 2024. godine. Ovaj projekt ima značajan utjecaj na energetsku održivost Opće bolnice Zadar te predstavlja korak prema zelenijoj i ekološki odgovornoj budućnosti.

Opća bolnica Zadar, putem raspisanog poziva “Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije”, dobila Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Solarna elektrana Opća bolnica Zadar”. Ovaj ugovor, potpisan 31. svibnja 2022. godine, financiran je iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine, u sklopu provedbe PROGRAMA “ENERGIJA I KLIMATSKE PROMJENE”.

- Ovaj inovativni projekt ne samo da će osigurati energetsku neovisnost bolnice, već će i doprinijeti globalnim naporima u borbi protiv klimatskih promjena- poručuju iz zadarske bolnice. 

02. ožujak 2024 04:22