StoryEditorOCM
KalelargaHOĆE LI OPET?

Počinitelj bacanja klaoničkog otpada u potok Ričine još nije otkriven, situaciju otežava činjenica da incident nije službeno prijavljen policiji

Piše M.K.
8. veljače 2023. - 22:17

Tko baca klaonički otpad u potok Ričine, još uvijek se pitaju građani na području Smiljevca.

Nakon što je početkom godine uočeno da je netko po tko zna koji put "istresao" klaonički otpad u potok Ričine, aktivirao se Komunalni odjel Grada Zadra koji je angažirao specijaliziranu tvrtku da otpad ukloni i na propisan način zbrine.

Ipak, policiji nije službeno prijavljen incident, tako da će počinitelj i ovoga puta ostati neotkriven, što ga valjda neće ohrabriti da opet barbarski baci klaonički otpad u potok Ričine.

- Nije ovo prvi put, a sumnjam da će biti i zadnji. Samo ovaj put je netko u potok bacio veliki kamen za kojeg su se zakačili životinjski ostaci. Njih netko redovito baca u potok i sve to završava u moru. Sada je to ostalo na kamenu, pa se može vidjeti, da vam ne govorim kako to smrdi... – prijavio je početkom siječnja sugrađanin.

Čim je vidio što se nalazilo u potoku  pozvao je nadležne službe. Komunalni odjel Grada Zadra na teren je poslao veterinare koji su utvrdili da nije riječ o mrtvoj životinji, nego o klaoničkom otpadu. Na tren su zatim izašli komunalni redari koji su uklonili klaonički otpad...

- Tko zna koliko ih je bilo i koliko ih ima dole niže prema moru. Mi stanari se bojimo zaraze, bojimo se za djecu, bojimo se da se ne dogodi neko zlo. Molim vas istražite tko baca klaonički otpad u Ričinu - apelirao je građanin.

Pročelnik gradske komunalne službe Robertino Dujela upoznat je s cijelom situacijom, ali ipak policija mora istražiti tko na ovaj način onečišćava okoliš i ugrožava zdravlje ljudi.

02. svibanj 2024 07:53