StoryEditorOCM
KalelargaNA ‘STOLU‘ I SAKARUN

Počinje javna rasprava za plan upravljanja atraktivnim područjima na Dugom otoku i u Ravnim kotarima, određen je i datum javnog izlaganja

Piše L.B.
17. ožujka 2023. - 19:28

Natura Jadera, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima Zadarske županije, organizira provođenje javne rasprave za dva predložena plana upravljanja: jedan se odnosi na zaštićena područja i područja ekološke mreže Dugog otoka, a drugi na područja ekološke mreže Ravni kotari.

Javna rasprava za Dugi otok započet će u ponedjeljak, 20. ožujka, a obuhvaća iznimno atraktivna područja, među ostalim maslinik Saljsko polje, luku Soliščica, uvalu Golubinka (rt Lopata), uvalu Sakarun, kao i uvale Brbišćica, Zagračina, te otoke Tukošćak i Mrtonjak.

Javna rasprava o planu upravljanja ovim područjima trajat će mjesec dana, do 20. travnja, odlučeno je u Natura Jaderi.

- Tijekom javne rasprave, javnosti će biti omogućen uvid u prijedlog plana upravljanja, i to na službenoj internetskoj stranici Javne ustanove Natura Jadera, kao i u prostorijama ove ustanove u Zadru, svim radnim danima od 10 do 13 sati – najavljeno je iz Nature Jadere.

Ono što javnost najviše zanima, javno izlaganje, održat će se 18. travnja u Velikoj vijećnici Doma županije u Zadru, u 10 sati. Za sudjelovanje u raspravi potrebno je prijaviti se na mail kristina.krapic@natura-jadera.com, najkasnije do 14. travnja.

Prijedlozi, mišljenja i primjedbe na prijedlog plana upravljanja moći će se upisati u knjigu koja će biti izložena na mjestu javnog uvida, moći će se i davati u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja, ili dostaviti zaključno s posljednjim danom javne rasprave u pisanom obliku.

Provođenje javne rasprave o prijedlogu plana upravljanja područjima ekološke mreže Ravni kotari započet će 27. ožujka. Javno izlaganje održat će se također 18. travnja u Domu županije, u 13 sati. Plan je slobodan za uvid na internetskoj stranici Natura Jadere, kao i u samoj ustanovi u Zadru.

Javna rasprava za ovaj plan upravljanja trajat će do 25. travnja.

22. travanj 2024 21:42