StoryEditor
KalelargaPOVIJESNI DAN

Završena sjednica: Marko Vučetić je predsjednik Gradskog vijeća, a potpredsjednici Enio Meštrović i Bruno Milin!

Piše Zadarski.hr
21. lipnja 2021. - 09:01
Sjednica Gradskog vijećaScreenshot

NOVO

Stigla su tri prijedloga za potpredsjednike Gradskog vijeća: HDZ predlaže Bruna Milina, SDP Enia Meštrovića, a NL Meštrovića i Damira Burčula

Meštrović sa 16 glasova, a Bruno Milin jednoglasno su izabrani za potpredjednike Gradskog vijeća.

Sjednica je završena, a vijećnici su pozvani na osvježenje i zajedničko fotografiranje.


NOVO

Marko Vučetić izabran je za predsjednika Gradskog vijeća s 15 glasova za, dok su vijećnici koalicije HDZ-a bili suzdržani. Nije bilo glasova protiv.

"Zahvaljujem svima koji su me nenadano izabrali i koji su me nenadano predložili" kazao je Vučetić preuzimajući sjednicu dodavši da se od danas kreće nova politička psihologija Gradskog vijeća.


NOVO

HDZ je nakon stanke povukao prijedlog za Milina, tako da je ostao jedini kandidat za predsjednika Gradskog vijeća Marko Vučetić.

Radeta je opet prigovorio da se krši poslovnik jer se dvaput tražila stanka na konstituirajućoj sjednici oko jedne točke.

Marko Vučetić prihvatio kandidaturu i pozvao da antihadezeovska većina glasa za njega.

Enio Meštrović je rekao da ni on ni njegova lista nisu protiv ni "anti" HDZ-a i SDP-a pozvavši Vučetića da preuzme odgovornost i vodi sjednicu jer je on "pametniji od njega", dok će on i njegova lista, na koju se svih ovih dana vršio veliki pritisak, biti korektori. 

- Nismo anti HDZ, nismo ni protiv SDP-a, ništa mi nismo anti, ako ti tako nešto smatraš da ćemo mi cilo vrime govorit na način da smo protiv i da imamo negativnu enregiju, zajeba si se, dakle, sve ono što bude ode u Gradskom vijeću, ide transparento pred građane (lupa), transparentno, a odlučit ćemo mi po svojoj svijesti, a ne protiv anti HDZ-a i SDP-a, stani ode i vodi ovu sjednicu i radi majstore! A nećeš mi mudrovat svako malo i to nije protiv tebe, radi jer si pametniji od nas, ja sam glup za ovo! - kazao je Enio.


NOVO

Nakon stanke Dado Burčul je u ime kluba HDZ-a predložio svog kandidata za predsjednika Gradskog vijeća. Kao treći prijedlog istaknut je Bruno Milin koji vodi aktualnu sjednicu kao predjedatelj.

Radeta je nakon toga povukao svoju kandidaturu jer je lista Enia Meštrovića predložila kandidata s liste SDP-a.

Potom je Damir Burčul opet zatražio stanku što je izazvalo protest kod vijećnika Akcije mladih, Ante Rubeše i Marjane Botić koji smatraju da je došlo do kršenja poslovnika.


NOVO

Pali su prvi i iznenađujući prijedlozi za predsjednika Gradskog vijeća: nezavisna lista Enia Meštrovića predložila je Marka Vučetića, a SDP Danijela Radetu.

Nakon toga Dado Burčul, predsjednik kluba HDZ-a, zatražio je pauzu. Naime, ovakvi prijedlozi za predsjednika vijeća praktički isključuju iz glasanja vijećnike HDZ-ove koalicije. Sve je izglednije da Gradsko vijeće u prvom pokušaju možda neće biti konstituirano.

Nastavak sjednice se očekuje uskoro...


U 9 sati počinje sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra u novom sazivu. Konstituirajuću sjednicu možete izravno pratiti OVDJE

Tko će biti predsjednik Gradskog vijeća, hoće li Enio na sjednicu doći kao Ričard, kao što je i najavio, hoće li pasti neka (ne)principijelna koalicija?

image
Dnevni red sjednice Gradskog vijeća
Grad Zadar

Sjednicu pratite preko portala Zadrski.hr.

image
Nezavisna lista Enia Meštrovića
Zadarski.hr
 

image
SDP i partneri prije početka sjednice na Trgu
Zadarski.hr
29. srpanj 2021 06:20