StoryEditorOCM
KalelargaU SRIJEDU

Počinje suđenje za brutalnu likvidaciju na Zrću: Tanasković će se očitovati o krivnji, a krunski dokaz na sudu bit će šokantna video snimka egzekucije!

Piše Božana Sviličić
11. travnja 2023. - 11:54
Privođenje srpskog državljanina Duška Tanaskovića osumnjičenog za ubojstvo crnogorskog državljanina vatrenim oružjem ispred noćnog kluba na ZrćuCROPIX

Nešto više od osam mjeseci od uhićenja, u srijedu 12. travnja, u 10 sati, na Županijskom sudu u Zadru počet će suđenje 29-godišnjem Dušku Tanaskoviću iz Kragujevca optuženom da je 25. kolovoza prošle godine godine u šest sati, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac na otoku Pagu, likvidirao 39-godišnjeg državljanina Crne gore Gorana Vlaovića.

Uz osiguranje pripadnika interventne policije s dugim cijevima, Tanasković je 26.kolovoza prošle godine priveden na Županijski sud u zadru nakon čega je prepraćen u zadarski Zatvor koji se nalazi u istoj zgradi na Poluotoku. Hoće li takvo osiguranje biti i prilikom početka suđenja zasad nije poznato.

Prema informacijama glasnogovornice Županijskog suda u Zadru Sandre Radanović, Tanasković će se iz zatvora pola sata ranije prepratiti u jednu od sudnica gdje će se odlučivati o tome hoće li mu se produžiti pritvor. Nakon što vijeće kojim će predsjedati sutkinja Radanović o tome donese odluku Tanasković će se u pratnji pravosudnih policajaca dovesti i do sudnice gdje će mu početi suđenje za kazneno djelo protiv života i djela - ubojstvo. 

Za to je kazneno djelo po zakonu zapriječena kazna od pet do 20 godina zatvora. Krunski dokaz na sudu bit će šokantna video snimka egzekucije.

- Na ročištu će najprije biti očitovanje okrivljenika smatra li se krivim, a nakon toga će se vidjeti koji će se dokazi izvoditi, a koji će se pročitati. Moj branjenik nema problema sa zdravljem osim njegove uobičajene dijagnoze,- rekao je Tanaskovićev odvjetnik Vinko Gulišija.

Suđenje Tanaskoviću vodit će nova sutkinja Županijskog suda u Zadru Ana Brkić koja je na to mjesto došla s Općinskog suda u Zadru nakon odlaska Enke Moković u mirovinu.

Tanasković se tereti da je Vlaoviću po izlasku iz kluba iz kluba, prišao s leđa, pa mu iz pištolja iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu. Vlaović je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je preminuo na putu do zadarske Opće bolnice. Vještaci su utvrdili kako je Tanasković u vrijeme počinjenja ubojstva bio ubrojiv i svjestan svojih postupaka.

On zasad nije otkrio motiv zbog kojeg je ubio Vlaovića. Ubojstvo se u kuloarima dovodilo u vezu sa sukobima između dva najpoznatija narkoklana na Balkanu - kavačkog i škaljarskog, u kojima je dosad u regiji i u inozemstvu ubijeno više desetaka osoba.

Cijeli događaj zabilježilo je nekoliko turista svojim mobitelima i snimke su kasnije objavili na društvenim mrežama.g mladića, dok je drugi muškarac započeo s reanimacijom srca. Unatoč pomoći turista i brze reakcije hitne pomoći, 39-godišnjem Crnogorcu nije bilo spasa.

08. svibanj 2024 10:00