StoryEditorOCM
KalelargaU PETAK

Počinje treći, ujedno i posljednji dio radova na Liburnskoj obali. Ukupne duljine 120 metara s parkiralištem, odvojeno od kolnika zelenim pojasom...

Piše Zadarski.hr
31. ožujka 2022. - 15:00

U petak 1. travnja počinje treći dio radova na rekonstrukciji zaobalnog dijela Liburnske obale, koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”, izvjestili su iz Lučke uprave Zadar.

Treći, ujedno i posljednji dio izvođenja radova obuhvaća slijedeći dio Liburnske obale u smjeru sjeverozapada, ukupne duljine 120 metara. Navedeni dio obale te parkiralište uz obalu, odvojeno od kolnika zelenim pojasom, bit će u potpunosti zatvoreni za kolni i pješački promet. Planirani završetak radova je do 1. lipnja 2022. godine.

image

Privremena regulacija prometa

Luz

Kako bi se omogućio neometan promet vozilima Liburnskom obalom, promet će se prekidati samo za potrebe ulaza/izlaza vozila s gradilišta. Iz Lučke uprave Zadar pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa, kojom se neće znatno utjecati na prometni režim u centru grada.

Podsjetimo, rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale obuhvaća ukupnu duljinu od 597,99 metara i sljedeće bitne elemente: uređenje obale, oborinske odvodnje te instalaciju triju novih energetskih ormarića i njima pripadajućih vodovodnih i elektroinstalacija. Radovi su podijeljeni u ukupno tri dijela, kako bi u što manjoj mjeri ometali normalan tok prometa te organizaciju prometa u mirovanju.

Lučka uprava Zadar ulaže maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” u što manjoj mjeri ometali normalne funkcije i uobičajen život našeg grada, te se ovim putem još jednom zahvaljuje svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju.

03. svibanj 2024 06:52