StoryEditorOCM
KalelargaŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Podignuta kaznena prijava: u zadarskoj bolnici pokraden pokojnik! Župan Božidar Longin: "Žao mi je zbog toga, razgovarat ću s ravnateljem Čulinom"

Piše L.Burčul
5. travnja 2022. - 13:03

- Osobno sam upozorio ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Željka Čulinu da mu neće tko imati raditi ako bude i dalje dozvoljavao da mu politika upravlja bolnicom, jer su doktori i medicinske sestre deficitaran kadar. I evo, to se upravo događa. Iz bolnice odlaze i doktori i medicinske sestre, ustanova je kadrovski devastirana gotovo do nefunkcionalnosti. Toliki je kaos u sustavu da se čak kradu i stvari od pokojnika – rekao je u utorak na sjednici zadarske Županijske skupštine vijećnik Akcije mladih (AM) Marko Pupić Bakrač.

Rekao je da je podnesena i kaznena prijava PU zadarskoj zbog krađe stvari od pokojnika u bolnici u Zadru. Da bi svoje tvrdnje dokazao, kaznenu prijavu je donio i pokazao je, stojeći za govornicom.

- Evo, u ruci držim kaznenu prijavu zbog krađe stvari od pokojnika. Radi se o skupocjenoj jakni. Krađa se dogodila u ožujku, a počinitelj je za sada nepoznat jer se u tom neredu u bolnici ne zna tko je odgovoran za čuvanje stvari pacijenata – rekao je Pupić Bakrač.

Prethodno je istaknuo da vijećnici Akcije mladih već duže upozoravaju na događanja u OB Zadar.

-To se poglavito odnosi na dodjelu specijalizacija i mobingiranja osoblja od strane glavne sestre. Usprkos našeg opetovanog upozoravanja i alarmiranja, situacija se ne popravlja nego pogoršava. Zbog ukradene specijalizacije doktorici Mariji Krpini po bolnici ordinira USKOK, a slučaj je završio i na sudu. Tamo se kao svjedok pojavio i zamjenik ravnatelja Edi Karuc.

Župan Božidar Longin za govornicom je, kao odgovor Pupiću Bakraču na vijećničko pitanje što misli poduzeti vezano uz sve navedeno, kazao da mu je žao zbog takvih informacija, te da će o svemu razgovarati s ravnateljem bolnice dr. Željkom Čulinom.

pupić Bakrač je dodao da ravnatelj Čulina "nosi teret propusta."

- Ja ne znam boljeg i poštenijeg čovjeka od dr. Čuline. Ali oglušuje se o upozorenja - zaključio je Pupić Bakrač.

23. travanj 2024 09:17