StoryEditorOCM
KalelargaNAKON ČETIRI MJESECA

Podignuta optužnica protiv 22-godišnjaka iz Biograda: sumnja se da je u srpnju silovao 20-godišnju strankinju

Piše Zadarski.hr
7. prosinca 2022. - 18:19

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 30. studenog, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 22-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog kaznenog djela protiv spolne slobode.

Okrivljenom 22-godišnjaku se stavlja na teret da je kazneno djelo počinio početkom srpnja u Biogradu na Moru, na štetu strane državljanke.

Potsjetimo, zbog sumnje da je silovao 20-godišnju norvešku državljanku, policija je 9. srpnja uhitila i kazneno prijavila 22-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nakon ispitivanja, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru otvorilo je protiv njega istragu zbog sumnje u teški oblik kaznenog djela silovanja, tereteći ga da je to nedjelo počinio "na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način", za što je zakonom zapriječena zatvorska kazna od pet do 15 godina.

Tužiteljstvo je potom predložilo nadležnom sucu istrage Županijskog suda u Zadru da osumnjičenom 22-godišnjaku odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Međutim, sudac istrage samo je djelomično uvažio njihov prijedlog, te mu je odredio istražni zatvor, ali u njegovu domu. To znači da osumnjičeni za silovanje nije završio u zatvoru nego bi mjesec dana trebao provesti iza zatvorenih vrata vlastitoga doma.

25. travanj 2024 13:04