StoryEditorOCM
KalelargaNAKON ISTRAGE

Podignuta optužnica protiv zadarskih zaštitara koji su u noćnom klubu ‘Opera‘ napali 39-godišnjeg gosta i teško ga pretukli slomivši mu kosti lica

Piše B.S.
25. lipnja 2021. - 13:44

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv četvorice zadarskih zaštitara koji su 1. ožujka prošle godine u noćnom klubu Opera na Obali kralja Tomislava fizički napali 39-godišnjeg gosta i teško ga pretukli slomivši mu kosti lica.

Emanuel Ćosić (43), Sanel Hodžić (32), Frane Grbić (28) i Andrija Matijević (27) optužnicom se terete za počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi. Optužnica je podignuta i protiv 35-godišnjeg voditelja kluba Nijaza Aličevića zbog počinjenja kaznenog djela protiv pravosuđa sprječavanjem dokazivanja. On tučnjavu s teškim posljedicama za gosta kluba nije prijavio čime je onemogućio otkrivanje samog kaznenog djela kao i počinitelja

- Petookrivljenom 35-godišnjaku se stavlja na teret da je 1. ožujka 2020. u Zadru, kako bi spriječio otkrivanje identiteta počinitelja kaznenog djela, a znajući da policija provodi kriminalističko istraživanje vezano za događaj koji se dogodio unutar kluba, sakrio snimku događaja- navodi se u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

U optužnici je predloženo da se 28-godišnjem Frani Grbiću produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djelu., te da se 32-godišnjem Sanelu Hodžiću sudi u odsutnosti.

Ključna za otkrivanje ovog kaznenog djela i počinitelja bila je upravo video snimka koja je pronađena u Aličevićevoj kući u mjestu Crno. On je prije toga tvrdio kako su uređaj za snimanje i kamere za video nadzor bili neispravni.

Prvoprijavljeni Sanel Hodžić, koji je bio navodni inicijator napada na 39-godišnjaka, za sada je nedostupan policiji. Hodžić je Zadar napustio prošlog tjedna, policija smatra da se nalazi u bijegu te je za njim izdana tjeralica.

24. travanj 2024 00:55