StoryEditorOCM
KalelargaREZULTATI ANKETE

Podržavate li odluku gradonačelnika o ugostiteljskoj terasi na Poljani Šime Budinića? Čitatelji: "Dukić je trebao odavno dati ostavku"

Piše Zadarski.hr
12. srpnja 2024. - 15:49

"Dukić je odavno trebao dati ostavku" smatra 59 posto naših čitatelja koji su glasali u anketi portala Zadarski.hr.

Nakon što je javnost saznala kako gradonačelnik Zadra namjerava dati dozvolu ugostiteljskom objektu ”Palace” za postavljanje terase na Poljani Šime Budinića, organizirali smo anketu u kojoj su se čitatelji o tome mogli izjasniiti.

Ovo bi bio prvi put da se na novouređenoj Poljani Šime Budinića dozvoljava postavljanje ugosititeljskog štekata. Iako je proces odobravanja zakupa javne površine još uvijek u proceduri, Grad će vrlo vjerojatno odobriti postavljanje terase na Poljani, no još uvijek nije poznato na kojoj poziciji i na kolikoj površini.

Anketa je objavljena 4. srpnja, a do petka ju je pregledalo preko deset tisuća ljudi. Na koncu je prikupila 2043 odgovora. 

Uvjerljivo najveći broj glasova, njih 1215, odnosno 59 posto sudionika ankete smatra da je gradonačelnik "Dukić odavno trebao dati ostavku"; 16 posto (321) glasovalo je za "Naravno, baš nam nedostaje ugostiteljskih terasa na Poluotoku". 

Gradonačelnikovu izjavu iz 2018. godine koju je dao za portal Zadarski.hr, u kojoj na pitanje o neredu na javnim površinama kaže "Neka ljudi zarade, bit ćemo svi zadovoljni. Neke svoje resurse treba i iskoristiti" odabralo je 13 posto čitatelja (262 odgovora), dok se njih 12 posto (245 odgovora) složilo s konstatacijom da se na javnim površinama nalazi toliko štekata da još jedan neće ništa promijeniti. 

image

Rezultati ankete

08. rujan 2024 02:08