StoryEditorOCM
4 kantunaRAT NAVIJAČA

Pogledajte kako je Tornado ‘poništio‘ murale i grafite Torcide u Murvici oko kojih je izbio sukob: policija očekuje dolazak Torcide iz Splita!

Piše Ivica Nevešćanin
18. srpnja 2020. - 14:37
Zadarska je policija danas spriječila sukob navijačkih skupina Tornado i Torcida zbog Torcidinog grafita u mjestu Murvica koji su navijaci Tornada odlučili prebojati u bijeloLuka Gerlanc/Cropix

Veliki betonski zid uz novo proširenje ceste kroz Murvicu na kojem je Torcida Murvica iscrtala mural "Samo tvoju boju ljubim, samo tvoje ime volim" prebojan je bijelom bojom. 

Napravili su to u petak poslijepodne i u subotu prijepodne pripadnici zadarskog Tornada naoružani sprejevima i palicama. Kad su završili posao, njih desetak je sjelo u dva automobila u uputilo se prema Zadru da bi na raskrižju kod Supernove upali u policijsku zasjedu. Policija ih je izvukla iz automobila, polegla na cestu i stavila im lisice na ruke. Devet pripadnika Tornada je privedeno, a deseti sudionik ove akcije je u bijegu.

Tornadovci nisu "poništili" samo mural dugačak nešto manje od stotinu metara, već i sve druge oznake Torcide na području Murvice uz državnu cestu, od nathodnika do oznaka na strujnim stupovima. Nakon što su u petak poslijepodne dati "prvu ruku", u subotu ujutro su se vratili dovršiti započeti posao. Pritom su, neznajući, cijelo vrijeme bili praćeni od policije, zbog čega su i upali u zasjedu. 

Iz policije neslužbeno doznajemo da se sukob između Tornada i Torcide očekivao tjednima zbog grafita i murala u Murvici koji slave splitski nogometni klub i njihovu navijačku skupinu. Nakon ovakve reakcije zadarskog Tornada do policije su došle informacije da se u ovaj neobičan sukob namjeravaju uključiti i pripadnici Torcide iz Splita. To bi moglo značiti samo novu eskalaciju sukoba koja neće dobro donijeti ni Tornadu ni Torcidi, a zadat će puno posla policiji.

- Činjenica je da su privedeni navijači imali palice, da su s palicama bili u Murvici i da su bili maskirani. Nama sve to govori da su bili spremni na fizički obračun s pripadnicima Torcide. Do toga danas nije došlo, ali mi ne možemo biti sigurni da se to neće dogoditi. Zato smo maksimalno pripravni kako bi spriječili bilo kakvu mogućnost izravnog sukoba - kažu nam iz policije. 

27. travanj 2024 00:06