StoryEditorOCM
KalelargaPOZDRAV IZ SRCA ZADRA

Pogledajte kako "majstor s Relje" u dvorištu zgrade betonira ploču za nelegalni objekt! Ali tu priči nije kraj, dapače, tek počinje...

Piše Zadarski.hr
22. svibnja 2024. - 21:59

Vikend na Relji prošao je u radovima i to onim građevinskim i nelegalnim. Dok se još oporavljamo od legalizacije i trpimo posljedice svakojakih investitora koji rade što god žele diljem naše obale, ne moramo poći daleko da snimimo kako vlasnik nelegalnog legaliziranog objekta betonira ploču za nov i dva metra veći i širi nelegalni objekt u dvorištu u centru Zadra, javljaju nam čitatelji.

image

Betoniranje na Relji

/Slobodna Dalmacija

"Još se rješavaju imovinsko pravni odnosi i nije jasna granica niti u čijem je vlasništvu dvorišni prostor, da li gradskom, da li stanarskom. U takvom neredu ne čude nas ovakvi izleti stanara koji koriste sunčani vikend i zalijevaju novu širu i dužu betonsku ploču nedavno maknute limene legalizirane nastambe. Tu priči nije kraj već se čini kao tek početak novih građevinskih bespravnih radova za kojima bi se mogli pomamiti i ostali vlasnici limenih nelegalno sagrađenih legaliziranih građevina kako bi i sami izgradili vlastitu čvrstu kuću za svog limenog ljubimca, ostavu ili tko zna možda apartman- govore stanari koji se pitaju kako su ovi montažni objekti uopće legalizirani? I kako to da nitko ne reagira?

image

Betoniranje na Relji

/Slobodna Dalmacija
image

Betoniranje na Relji

/Slobodna Dalmacija

"Zaključujemo kako grad ne vodi brigu o svojoj imovini niti u vlasničkom niti u bilo kojem drugom smislu i da je dvorište leglo zaraze i ovakvih nakaradnih objekta pojedinaca koji uzurpiraju javno dobro. Realno ovo bi dvorište trebalo imati  status javnog  dobra u općoj uporabi, poručuju stanari s Relje.

image

Na Relji

/Slobodna Dalmacija
16. lipanj 2024 14:02