StoryEditorOCM

Pogledajte tko je sve bio blizu Dimitrova u Zadru i tko će morati na testiranje: Od Plenkovića i Kolinde do skupljača loptica! Svi idu na testiranje?!

Piše JL
21. lipnja 2020. - 22:34

Grigor Dimitrov odigrao je jedan meč u Zadru i potom se zahvalio organizatorima na pozivu, ali nije se osjećao najbolje te je ekspresno završio u svom domu u Monte Carlu. Dan kasnije poslao je poruku organizatorima Adria Toura, objava koja je sve šokirala...

"Žao mi je, ali imam koronavirus!", poručio je 19. tenisač svijeta i pozvao sve one koji su bili u kontaktu s njim da se obavezno - testiraju.

I dok su gledatelji još čekali izlazak zvijezda, Đokovića i Rubljova na teren, u "tunelima" turnira odvija se mala drama. Ali bili su svjesni rizika i nisu ništa dvojili.

"Ovo je veliki šok i nesreća, nakon što je sve išlo tako dobro. Konzultirali smo se sa svim zdravstvenim institucijama i hrvatskom Vladom, slijedili smo njihove upute i morali smo otkazati finalni meč, zbog svih ovih divnih ljudi i onih koji su bili u kontaktu s Grigorom proteklih dana", izjavio je Goran Ivanišević, direktor zadarskog turnira iz serije Adria Toura.

Finale je ekspresno otkazano.

"Ogroman šok. Razgovarali smo sa svim zdravstvenim ustanovama, vladom, Stožerom... Svi će se testirati koji su bili u kontaktu s njim", otkrio je direktor turnira u Zadru Goran Ivanišević.

Svi se vjerojatno pitaju tko su to oni koji će pod obavezno morati na testiranje i nedvojbeno je to ekipa koja se fotografirala s trenutačno 19. tenisačem svijeta. 

U 20.10 sati na teren su izašli Đoković i Goran Ivanišević te ih obavijestili da meča neće biti, što je izazvalo salve zvižduka.

- Žao mi je što meni zviždite, ali ja nisam pozitivan - pokušao je Ivanišević okrenuti stvar na šalu.
Situacija je, međutim, itekako ozbiljna budući da se Dimitrov cijeli tjedan intenzivno družio s ostalim igračima, igrali su košarku, bio je čak i na Kid's Dayu i pitanje je kome je sve prenio virus.

- Stupio sam u kontakt sa svim igračima, njihovim obiteljima i ekipama, volonterima i ljudima iz organizacije i nitko od njih nema simptome. Ne znamo gdje je Grigor zaražen, ali sigurno je da ćemo još večeras svi biti testirani i sada ćemo postupati sukladno svim uputama nadležnih organa i zdravstvenih službi - dodao je Đoković.

O poštivanju svih mjera dalo bi se razgovarati; pisali smo još u subotu da od držanja distance u Zadru nije bilo ni "d", baš kao što se nisu poduzimale ni potrebne mjere dezinfekcije. I ne bi bilo nimalo čudno da sljedećih dana zaraženih bude još.

Evo galernije onih koji će sigurno biti testirani, a možda će morati u izolaciju i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je bio gost HTS-a u Zadru...


 

27. travanj 2024 06:56