StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: "JAVNI UVID" U TAJKUNOVU NEKRETNINU

Pogledajte unutrašnjost Todorićeve jahte privezane u zadarskoj marini

Piše Ana Franić
8. kolovoza 2017. - 17:14
jahta_agrokor16-080817

Nikoga od petnaestak zainteresiranih za kupnju luksuzne jahte Ivice Todorića nije bilo moguće vidjeti u Zadru gdje je u utorak točno u podne započelo razgledanje milijunske nekretnine koja ide na bubanj, kao prva velika vrijednost koja više neće biti sastavni dio nekadašnjeg Todorićevog carstva. Na glavnom lukobranu Tankerkomercove marine u središtu grada, motorna jahta "Riva 85 Opera", u formalnom vlasništvu tvrtke Agrokor, postala je "dostupna za javnost", pa su priliku za njeno razgledanje i snimanje među prvima dobili akreditirani novinari.

Luksuzna jahta dužine 23,86 metara, širine 6,20 metara, s minimalnim gazom od 2,04 metra i s dva motora ukupne snage 2,984 KW, ostavlja bez daha. Proizvedena je 2006. godine po mjerama i željama nekadašnjeg čelnog čovjeka Agrokora Ivice Todorića. Već je iz površnog pregleda motorne jahte "Jana" vidljivo da su njezini vlasnici itekako znali "uživati u životu".

U utrobi skupocjenog plovila smješteno je ukupno četiri kabine s osam ležajeva, a među njima se opremljenošću posebno ističe takozvana "master kabina" s dva WC-a i garderobom. Na cijelom se brodu nalaze četiri sanitarna čvora, luksuzno uređeni dnevnik boravak, kuhinja i blagovaonica. Na gornjoj je palubi oaza za uživanje uređena za sunčanje na ležaljkama i odmor, a vlasnicima i gostima na raspolaganju je i otvoreni roštilj.

U zagrebačkoj tvrtki "Navis Marine", koja je službeni agent za posredovanje u prodaji, navode da je tražena cijena 1,4 milijuna eura, te da je od objave javnog poziva do danas zaprimljeno 15 iskaza interesa za kupnju jahte. Tko to pokazuje želju za posjedovanje Todorićevog plovila nije bilo moguće saznati, to se očito smatra poslovnom tajnom. Izvanredna uprava Agrokora očekuje da će prodaja biti okončana tijekom listopada.

Cijena ne uključuje porez na dodanu vrijednost, a porezni tretman će biti naknadno utvrđen i ovisit će o poreznom statusu budućeg vlasnika. Svi potencijalni kupci će tijekom pregleda jahte morati potpisati standardni Ugovor o pregledu broda, a u slučaju da požele odraditi i probnu vožnju, morat će platiti trenutno nepoznat iznos naknade koja će biti određena sukladno vrijednosti broda.

Prije nego što je stigla u Zadar, "Riva 85 Opera" je bila na redovitom servisu i održavanju na suhom vezu u Italiji.

18. travanj 2024 11:02