StoryEditorOCM
KalelargaEVO KAKO SUDJELOVATI

Pokrenuta humanitarna akcija za obnovu kuće obitelji Ante i Verice Nižić koja je teško oštećena u eksploziji u Preku

Piše I.I.
17. studenog 2022. - 15:02

Općina Preko i Udruga žena Luzor pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć obitelji Ante i Verice Nižić čija je kuća stradala u prošlotjednoj eksploziji u Preku na otoku Ugljanu. 

Humanitarna akcija je pokrenuta u svrhu prikupljanja novaca kako bi se što prije obnovila njihova stradala kuća jer im je to dom u kojem stalno žive, za razliku od druge teško oštećene kuće koja vlasnicima služi kao vikendica.  

Načelnik Općine Preko Jure Brižić kazao je kako je humanitarna akcija bila zajednička inicijativa Udruge žena Luzor i Općine te kako je udruga otvorila humanitarni račun. Koliko će novaca biti potrebno za obnovu kuće Ante i Verice još uvijek nije poznato. Načelnik Brižić ističe kako je prvo potrebno napraviti projekt rekonstrukcije. 

- Općina je zvala statičara koji je kazao koji se zidovi trebaju učvrstiti da se kuća ne bi u potpunosti urušila. U ponedjeljak će se započeti s čišćenjem ruševina kuće, a napravit će se i procjena štete ove tri kuće koje su najviše oštećene od eksplozije, kazao je načelnik Brižić pozivajući sve da se uključe u humanitarnu akciju i doniraju sredstva kako bi se Ante i Verica, koji su sada privremeno smješteni kod svog sina, što prije mogli vratiti u svoj dom.  

- Pozivamo sve ljude koji mogu pomoći s donacijama da se uključe u akciju prikupljanja novca namijenjenoga za sanaciju i rekonstrukciju kuće kako bismo Anti i Verici omogućili što brži i lakši povratak u dom i nastavak normalnog života istaknuo je načelnik Brižić nadajući se da će se potrebna sredstva skupiti u što kraćem roku. 

Za uplatu novčanih sredstava otvoren je poseban račun, a svi koji žele sudjelovati u akciji mogu to učiniti uplatom na broj računa: HR0424070001500018069 kod OTP banke. U ovu se humanitarnu akciju možete priključiti i materijalnim donacijama. 

Podsjetimo kako je policijski očevid utvrdio kako je do eksplozije došlo zbog istjecanja plinske smjese u zatvorenom prostoru, a u eksploziji je 74-godišnji Prečanin zadobio teške tjelesne ozljede u vidu opeklina te se trenutno nalazi u bolnici u Zagrebu. 

image
Luka Gerlanc/Cropix
23. travanj 2024 10:40