StoryEditorOCM
KalelargaSLUČAJ BIOGRAD

Policija prijavila sedam sudionika makljaže u klubu Aqua: četvoricu u dobi od 31, 30, 24 i 23 zbog tučnjave, a trojicu zbog vikanja i svađanja!

Piše Zadarski.hr
22. svibnja 2023. - 10:17

Vezano uz fizički sukob od 21. svibnja 2023. godine u ugostiteljskom objektu u Biogradu u kojem je smrtno stradao 54-godišnji hrvatski državljanin te za sada provedenim kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg su temeljem naloga nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zadru provedene hitne dokazne radnje, policija sumnjiči četiri hrvatska državljanina u dobi od 31, 30, 24 i 23 godine da su počinili kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. st.1. Kaznenog zakona RH te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe će se u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku Policije uprave zadarske.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dva hrvatska državljanina u dobi od 25 godina i jedan hrvatski državljanin u dobi od 22 godine počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način vikom, svađom i naguravanjem na koji način su narušavali mir drugih posjetitelja ugostiteljskog objekta.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz Optužni prijedlog policija će ih danas prepratiti na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Policijski službenici nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja te identificiranja ostalih sudionika ovog događaja, a radnje i mjere iz svoje nadležnosti provode i djelatnici odjela inspekcije Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata.

02. prosinac 2023 03:50