StoryEditorOCM
KalelargaPREVENCIJA

Strani policajci podijelili putnicima koji su sletjeli na zadarski aerodrom brošure na četrnaest stranih jezika!

Piše Zadarski.hr
12. srpnja 2021. - 15:20

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji sa stranim policijskim službenicima koji  borave na području Zadarske županije u sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“, provodili su aktivnosti  iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“.

Nositelj ovog projekta je Vijeće za prevenciju Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije te ostali partneri u lokalnoj zajednici.

U okviru projekta tiskane su brošure na četrnaest stranih jezika koje su strani policijski službenici  iz Republike Mađarske, Poljske i Austrije podijelili putnicima koji su sletjeli na Zračnu luku Zadar iz zemalja iz kojih dolaze i strani policijski službenici.

Tom prilikom policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika u suradnji sa policijskim službenicima Službe policije, policijskim službenicima Postaje pomorske i aerodromske policije i Policijske postaje Biograd te stranim policijskim službenicima, putnike su upoznali o važnosti samozaštinog ponašanja, savjetima za siguran odmor te o važnim telefonskim brojevima na kojima će potražiti pomoć ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.  

Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti o obilježjima kaznenog djela i ponašanjima počinitelja, kako bi smanjili mogućnost  da  postanu žrtvom kaznenog djela.

Nadalje, tijekom proteklog vikenda policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, dijelili su brošure sa savjetima o sigurnom odmoru putnicima na izlaznim postajama sa autoputa A 1, kako bi i ovi putnici dobili korisne savjete o samozaštitnom ponašanju.

19. travanj 2024 05:32