StoryEditorOCM
KalelargaPROMETNA NESREĆA

Policija došla na očevid u Saljskoj, a onda je nastao kaos u kojemu je bilo više ozlijeđenih. Pomoć liječnika zatražio i policajac....

Piše Piše Predrag Opačić
10. prosinca 2022. - 12:58

Zadarski su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 45 godine kojeg se sumnjiči za napad na službenu osobu te nad hrvatskim državljaninom u dobi od 44 godine zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.

U četvrtak, 08. prosinca oko 20.45 sati, tijekom postupanja policijskih službenika zbog prometne nesreće u Zadru u Saljskoj ulici, do parkiranog službenog kombi vozila došao je 44-godišnjak, prolaznik koji nije sudjelovao u prometnoj nesreći te sjeo za vozačevo sjedalo. Na naredbu policijskog službenika izašao je iz vozila, a nakon čega mu je odbio dati osobne dokumente. Pri tom je do vozila prišao i drugi muškarac,  u dobi od 45 godina, koji je bio u društvu 44-godišnjaka, a koji je iz otvorenog prtljažnika službenog vozila uzeo odložen kišobran, nakon čega se trčeći pokušao udaljiti. Policijski službenik je sustigao 45-godišnjaka te zbog pružanja aktivnog otpora, prema njemu uporabio sredstva prisile, a 45-godišnjak je tom prilikom fizički, šakom u predjelu glave, napao policijskog službenika.

Policijskom službeniku i 45-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici u Zadru gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozljede, a daljnjim postupanjem 45-godišnjaku je utvrđena koncentracija alkohola od 1,04 promila.

Također, uz uporabu sredstva prisile u službene prostorije priveden je i 44-godišnjak koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola, a tijekom privođenja vrijeđao je  i omalovažavao policijske službenike te je pružao aktivni otpor i pokušao se izvući iz zahvata policijskih službenika te je sam pritom lakše ozlijeđen. Također je odbio i alkotestiranje.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Napad na službenu osobu, protiv osumnjičenog 45-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, te je u zakonskom predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 44-godišnjak je jučer uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju od 10 dana te je predan u Zatvor u Zadru.

19. travanj 2024 01:24