StoryEditorOCM
KalelargaZBOG SMRTI 20-GODIŠNJE STUDENTICE U ZADRU PRIVEDEN MLADIĆ (22)

Policija ga sumnjiči za nepružanje pomoći i za omogućavanje trošenja droge!

Piše L.B.
16. lipnja 2019. - 14:59
policija policajac noć

Zadarska policija je provela kriminalističku obradu vezanu uz smrt studentice (20), koja je, kako smo izvještavali, u petak, 14.lipnja, preminula pod sumnjivim okolnostima. Za vrijeme vožnje iz stana na Voštarnici, gdje joj je pozlilo, prema zadarskoj bolnici, ova studentica s istarskog područja preminula je u kolima Hitne pomoći.

Nakon kriminalističke obrade, pritvorskom nadzorniku u subotu je priveden 22-godišnji Zadranin. Policija ga sumnjiči za dva kaznena djela: za omogućavanje trošenja droge, te za nepružanje pomoći.

Nakon ispitivanja, mladić je pušten iz pritvora, a o policijskoj prijavi odlučivat će Županijsko državno odvjetništvo.

Istodobno, provedena je obdukcija u zadarskoj bolnici, te je, prema nalazu, utvrđeno da je djevojka preminula od posljedica bolesti, iako se ne može saznati od koje.

- Na tijelu nije bilo tragova nasilja, a nakon završene obdukcije koja je pokazala da je djevojka preminula od posljedica teške bolesti, ne vodimo više ovaj slučaj kao sumnjivu smrt. Međutim, ipak su u tijeku dodatne pretrage kako bi se točno znalo o čemu se radi. Sa strane policije, mi smo proveli kriminalističku obradu koja je rezultirala sa dvije kaznene prijave – kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Županijsko državno odvjetništvo upravo se u nedjelju oglasilo priopćenjem, kojega prenosimo u cijelosti:

"U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je 15. lipnja 2019. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 22-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela omogućavanja trošenja droga iz čl. 191. st. 3. u vezi st. 1. Kaznenog zakona i nepružanje pomoći iz čl. 123. st. 1. KZ-a. (16. 6. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 12. lipnja 2019. u podstanarskom stanu u Zadru dao 20-godišnjoj hrvatskoj državljanki drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja 2019., kao i da joj nije pružio pomoć iako je oštećenici pozlilo.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je odrediti istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela."

20. travanj 2024 10:28