StoryEditorOCM
KalelargaKAŽNJEN I VLASNIK

Policija ga uhvatila bez kacige i dozvole, vozio je tuđi motor bez tehničkog...

Piše I. I.
24. srpnja 2024. - 11:28
Zagreb, 101112. Skorpikova. Zagrebacka prometna policija veceras je povodom proslave Martinja pojacano testirala vozace na alkohol i droge. Kroz kontrolnu tocku dvoje policijskih sluzbenika iz 2. policijske postaje u Luckom, smjestenih tijekom akcije u Skorpikovoj ulici, izmedju 23 sata i ponoci proslo je u postotku nevjerojatno mnogo trijeznih - vozacica. No jedan od zaustavljenih vozaca imao je 2 promila alkohola u krvi, te je odvezen na trijeznjenje.Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Policijski službenici su u utorak oko 16 sati u Preku zaustavili moped bez registarskih oznaka s kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin bez zaštitne kacige.

Daljnjom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da 31-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Također je utvrđeno da je mopedu isteklo važenje prometne dozvole, tj. nema važeći tehnički pregled te da je moped u vlasništvu drugog 31-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je ustupio moped drugoj osobi iako je znao da ta osoba nema pravo upravljati vozilom tj. da nema položeni vozački ispit.

Zbog počinjenih prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno su sankcionirani vozač mopeda te vlasnik mopeda.

08. rujan 2024 02:05